Kolumne 22. travnja 2015.

Napravite domaći puding od jagode i čokolade

Napravite-domaći-puding
foto: Mateja Krvarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Puding je brza i fina poslastica koju vole i mali i veliki.

Kada isprobate ovu domaću verziju više nećete posegnuti za kupovnim verzijama. Odličan je izbor kada vam se jede nešto slatko, mi ga jednostavno obožavamo :)

Puding od čokolade i jagode

Puding od čokolade

Sastojci: 

puding-cokolada | Author: Mateja Krvarić foto: Mateja Krvarić
  • 200 g tamne čokolade
  • 600 ml mlijeka
  • 30 g gustina
  • malo mlijeka za razmutititi gustin

Priprema:

  1. U lonac stavite čokoladu i mlijeko, kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. U međuvremenu gustinu dodajte malo mlijeka i izradite pjenjačom.
  2. Kada se čokolada rastopila, ukuhajte gustin, miješajte pjenjačom dok se puding ne zgusne.

Puding od jagode

Sastojci: 

puding-jagoda | Author: Mateja Krvarić foto: Mateja Krvarić
  • 300 g jagoda
  • 4 žlice šećera burbon vanilija ili mahuna vanilije
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 6 g želatine ili 25 g gustina
  • malo mlijeka

Priprema:

  1. Jagode narežite, stavite u lonac, posipajte šećerom i kuhajte 10 minuta. Kada su omekšale usitnite ih štapnim mikserom ( ako ste koristili mahunu vanilije izvadite ju prije blendanja). Ako koristite želatinu, pripremite ju prema uputstvu na pakiranju i dodajte u pire od jagoda pa dodajte slatko vrhnje.
  2. Ako koristite gustin, u pire od jagoda dodajte vrhnje i vratite na vatru, gustin pomiješajte sa malo mlijeka i ukuhajte kao i čokoladni.
  3. Rasporedite u zdjelice i dobro ohladite.

Mateju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.