26. rujna 2016.

Slovenija zove na veličanstven Međunarodni festival vina u ljubljanskom Cankarovu domu!

Vino Ljubljana
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
U organizaciji tvrtke eVino koju vodi najbolji slovenski sommelier Gašper Čarman 17. listopada u Cankarovu domu u Ljubljani održat će se festival vina bez premca. Kupnjom ulaznica posjetitelji će imati mogućnost degustirati vina sedamdeset pet vinara koji pripadaju samom svjetskom vrhu.

Osim dvadeset pet najboljih slovenskih vinara, jedanaest bordoških Châteaua, vina najuglednijih podruma Toskane, Španjolske, Portugala, Austrije, Kalifornije i Novog Zelanda, šampanjaca i pjenušaca, za obogaćivanje okusa na festivalu pobrinut će se i destilati Distillerie Berta, konjak Tesseron, srpska rakija Zarić i izvrsna gin & tonic mješavina Martin Miller's i Fever Tree.

Na festivalu koji će se održati od 13:00 do 20:00 sati nepca će iznenaditi i dodatna gourmet ponuda u kojoj se svakako ističe španjolski pršut Pata Negra Blazquez.

Top Vino izvrsna je prilika za degustaciju prestižnih vina kakva se u Sloveniji još nisu našla na jednom mjestu te prilika za čavrljanje s omiljenim vinarima i razmjenu mišljenja ljubitelja i poznavatelja vina.

Vino Ljubljana | Author: facebook foto: facebook

Organizirat će se i nekoliko radionica s posebnom prezentacijom određenih vinara i njihovih vina. Sudjelovanje na festivalu Top Vino potvrdila su i velika imena zahvaljujući višegodišnjem radu Gašpera Čarmana na području vinarstva:

„Predstavio sam im vinare koji namjeravaju sudjelovati, prezentacijski prostor i ekipu s kojom ću provesti taj projekt. Na suradnju sam pozvao Francija Keka, iskusnog organizatora velikih događanja. Izvrsnom odazivu vinara posebno je pridonijelo višegodišnje poznanstvo, povjerenje i uvjerenje da će festival Top Vino zaista predstaviti sam vinarski vrh. Veseli me što događaj organiziramo u Cankarovu domu, najvažnijem slovenskom hramu kulture koji osigurava razinu koju naš događaj zaslužuje, zbog važnosti koju taj prostor ima i logističkih uvjeta potrebnih za odgovarajuću organizaciju takvog festivala.“

Osim službenog dijela festivala Top Vino, svim će posjetiteljima biti omogućeno druženje nakon festivala na obližnjoj atraktivnoj lokaciji gdje će ih osim odgovarajuće ugostiteljske ponude dočekati i ugodno glazbeno iznenađenje.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.eVino.si.

U prodaji je bilo 250 ulaznica po nešto nižoj cijeni, koje su već rasprodane. Sad je dostupan ograničen broj ulaznica po 40 eura.

Cijena će kasnije biti viša, a sad je ulaznice do rasprodaje moguće kupiti na prodajnim mjestima Eventima (na njihovoj internetskoj stranici i benzinskim postajama Petrol i OMW), na prodajnim mjestima Cankarova doma, u baru eVino i na internetskoj stranici eVina

SLOVENSKI VINARI:
Blažič
Dolfo
Edi Smičič
Frešer
Gašper
Istenič
Joannes
Klet Brda
Kmetija Dobuje
Kobal vina
Korenika & Moškon
Mavrič
Movia
Pasji rep
Posestvo Burja
Simčič Marjan
Steyer vina
Sutor
Ščurek
Štemberger
Šturm
Šumenjak
Vinakoper
Vinarstvo Dora
Erzelj
Vinska klet Metlika 

Popis ostalih izlagača potražite na ovom linku!

Obezbijedite spavanje, i krenite na put, znamo da ćete biti oduševljeni!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.