19. srpnja 2016.

Sočan pečeni kukuruz za ljetne večeri

pečeni kukuruz
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za večeru ili grickanje, pečeni kukuruz uvijek je dobra ideja.

Kukuruz i ljeto odlično se slažu. Kada klasičnu pripremu pečenog kukuruza začinite novim začinima poput parmezana, limuna i češnjaka, uživat ćete u nekoj sasvim novoj, neodoljivoj ukusnoj ljetnoj poslastici. Pečeni kukuruz možete pripremiti na grill tavi ako imate poklopac, u pećnici umotan u foliju, a najbolje rješenje je ipak – roštilj.

Potrebno vam je:

  • Kukuruz
  • Maslac
  • Češnjak
  • Limun
  • Parmezan
  • Vlasac

Priprema:

  1. Kukuruz umočite u hladnu vodu na 30 minuta.
  2. Osušite.
  3. Zagrijte roštilj ili grill tavu.
  4. Stavite kukuruz na grill, poklopite i pecite oko 20 minuta.
  5. Za to vrijeme pripremite maslac s češnjakom tako da pomiješate sol, papar, protisnuti češnjak i lagano otopljen maslac.
  6. Premažite time pečeni kukuruz sa svih strana, pospite sitno ribanim parmezanom i sjeckanim vlascem, pa poprskajte s nekoliko kapi limunovog soka.

Dobar tek. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.