gastro postao
Za večeru ili grickanje, pečeni kukuruz uvijek je dobra ideja.
Kukuruz i ljeto odlično se slažu. Kada klasičnu pripremu pečenog kukuruza začinite novim začinima poput parmezana, limuna i češnjaka, uživat ćete u nekoj sasvim novoj, neodoljivoj ukusnoj ljetnoj poslastici. Pečeni kukuruz možete pripremiti na grill tavi ako imate poklopac, u pećnici umotan u foliju, a najbolje rješenje je ipak – roštilj.
Potrebno vam je:
- Kukuruz
- Maslac
- Češnjak
- Limun
- Parmezan
- Vlasac
Priprema:
- Kukuruz umočite u hladnu vodu na 30 minuta.
- Osušite.
- Zagrijte roštilj ili grill tavu.
- Stavite kukuruz na grill, poklopite i pecite oko 20 minuta.
- Za to vrijeme pripremite maslac s češnjakom tako da pomiješate sol, papar, protisnuti češnjak i lagano otopljen maslac.
- Premažite time pečeni kukuruz sa svih strana, pospite sitno ribanim parmezanom i sjeckanim vlascem, pa poprskajte s nekoliko kapi limunovog soka.
Dobar tek.