Špajza Najslađi blagdanski recepti 26. prosinca 2017.

Božićna torta sa šumskim voćem

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept je tu i koliko god to zvučalo kao najveći klišej ikada, stvarno je brzo prošlo. U ovom foodgasmičnom foodmasu smo prošli dobar dio Slavonije probavajući odlične recepte, družili se s nekim modernijim verzijama klasika a i prigrizli štogod slano

Upravo takve blagdane svima vama želim: tradicionalne s onim najboljim od modernog a i nešto slano nek se nađe. Sretan Božić želi vam Ena sa Foodgasma


Blagdanski stol uvijek krasi neka torta. Recept koji ponosno podijelimo sa svojim najmilijima. Upravo ova torta je ona kojom se možete pohvaliti. Čak će vam i svekrva/punica biti zadovoljna. Čokolada i šumsko voće je klasik a u kombinaciji s mojim sočnim biskvitom će vas raspametiti.

Potrebno vam je:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • malo soli
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice Dr.Oetker kakaa
  • 1 Dr.Oetker prašak za pecivo

Za čokoladnu kremu:

  • 400ml slatkog vrhnja (300ml za kuhanje, 100ml je za kasnije)
  • 400 g čokolade za kuhanje

Za kremu od šumskog voća:

  • 400 g šumskog voća
  • 100 ml vode
  • 4 žlice šećera
  • 1 Dr.Oetker puding od vanilije

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posebnoj posudi promiješajte brašno, Dr.Oetker prašak za pecivo i Dr. Oetker kakao.
  2. Žumanjke i šećer pjenasto umutite pa dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo.
  3. U drugoj posudi bjelanjcima dodajte malo soli i istucite ih u čvrsti snijeg.
  4. Sjedinite obje smjese, podijelite u tri dijela i pecite tri kore na 180 stupnjeva, 15 minuta.
  5. Za pripremu čokoladne kreme, 300 ml slatkog vrhnja zagrijte i u njemu otopite čokoladu.
  6. Ostavite ganache da se u potpunosti ohladi. Kada je ohlađen, izradite ga mikserom, dodajte 100 ml slatkog vrhnja i mutite mikserom.
  7. Za kremu od šumskog voća stavite voće, vodu i šećer na laganu vatru.
  8. Kada voće prokuha, dodajte 1 Dr.Oetker puding od vanilije i kuhajte 5 minuta. Ostavite kremu da se u potpunosti ohladi.
  9. Tortu slažete: biskvit – po rubovima čokoladna krema- u sredinu krema od šumskog voća – čokoladna krema- biskvit.
  10. Cijelu tortu premažite čokoladnom kremom. Ukrasite gore s čokoladnom glazurom i prženim bademima.

 

 

Sretan Božić!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.