Špajza 27. studenoga 2020.

Burgeri po cijeni od 680 kn u novom restoranu Gordona Ramsaya

foto: @gordongram, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Wagyu Burger po cijeni od 680 kn sadrži goveđu pljeskavicu od najfinijeg dijela buta Wagyu goveda s Pecorino sirom uz dodatak tartufa.

Slavni kuhar otvorit će svoj istoimeni restoran, Gordon Ramsay Burger, u Harrodsu 4. prosinca, neposredno nakon završetka "lock downa" u cijeloj zemlji. Burger u vrijednosti 80 funti jest wagyu burger koji sadrži goveđu pljeskavicu od najfinijeg dijela buta Wagyu goveda, s Pecorino sirom uz dodatak crnog tartufa i skupocjenom majonezom. 

Ostala jela s paprenom cijenom na jelovniku restorana uključuju hamburger od jastoga i škampa s cijenom od 42 funte, koji kombinira jastog i škampe u obliku pljeskavice prelivene ukiseljenim povrćem i umakom od češnjaka. Osim toga, hot-dog košta 21 funtu što je oko 180 kuna, a krumpirići imaju cijenu od dodatnih 6 funti.

Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza

Ramsay već ima sličan restoran Gordon Ramsay Burger koji se nalazi u Planet Hollywood-u u Las Vegasu. "Gordon Ramsay Burger u Planet Hollywood Resort & Casinu u Las Vegasu nudi tradicionalne hamburgere, krumpiriće i mliječne napitke, uz jedan poseban dodatak", stoji u opisu restorana na njihovoj web stranici.

„Gurmanske pljeskavice od najfinije govedine kuhaju se na otvorenom plamenu. Mliječni shakeovi kombiniraju tradicionalne sastojke  s kremastim pudingom, a pića uključuju bogat izbor koktela, kao i craft piva te ostala vrhunska piva u bocama." Međutim, cijene su znatno niže u restoranu u Las Vegasu, gdje najskuplji hamburgeri koštaju 25,99 dolara (165 kn).

Razgovarajući o otvaranju novog restorana u Londonu, Ramsay je rekao: „Zaista sam uzbuđen što mogu objaviti, da po prvi puta Gordon Ramsay Burgeri dolaze u Harrods u Knightsbridge." 

"Vjerujte mi, ovo će biti nezaboravno iskustvo s hamburgerima koje nikad ranije niste doživjeli, jer naše pljeskavice dosita pripremamo koristeći najnevjerojatniju kombinaciju najboljih britanskih komada mesa."

Možda vas zanima... Gordon Ramsay u novom vas projektu vodi na šest nevjerojatnih lokacija Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.