Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 19. travnja 2018.

Fanjki - omiljeni jastučići sa sirom i kobasicom

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi i slasni, zalogaji punjeni svježim sirom i finom kobasicom bit će ultimativni hit u baš svakoj prilici.

Zamijesite tijesto, pustite da se diže te za to vrijeme odaberite kvalitetno piće koje ćete poslužiti uz ove fantastične zalogaje. Idealno će se složiti uz pivo ili vino, a poslužiti ih možete same ili uz umak po želji. Preostaje vam još samo napuniti tijesto, ubaciti u pećnicu i uživati u slasnom druženju. Lakše je nego što možete zamisliti! Dobar tek!

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme.
 


Sastojci:

  • 2 dl vode
  • 2 jaja
  • malo ulja
  • soli
  • oštro brašno

Za nadjev:

  • 1 kg svježeg sira
  • Gavrilović domaća Superiore kobasica
  • 2 do 3 jaja
  • sol

Upute za pripremanje:

  1. Zamijesiti tijesto.
  2. Ostaviti da počiva pola sata.
  3. Zatim tijesto razvaljati na tanko i napuniti ga sirom i komadićima Superior kobasice.
  4. Tijesto premažite uljem.
  5. Nožem razrezati na jastučiće i peći u pećnici dok ne porumene.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.