Špajza 05. rujna 2016.

Iznenađujući pobjednici 17. Svetonedeljske fišijade

Fišijada
1/3
foto: Davor Puklavec/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovoga se vikenda na jezeru Rakitje održala 17. tradicionalna Svetonedeljska fišijada na kojoj je sudjelovalo 40 ekipa!

Brojne natjecateljske ekipe zauzele su mjesta oko svojih kotlića i krenule u avanturu spravljanja ribljeg paprikaša. Svakoj od 40 ekipa bila je dodijeljena ista količina istih riba, a sve ostalo je prepušteno njihovoj mašti.

I dok su natjecatelji krenuli s kuhanjem, posjetitelji su se zabavljali gledanjem i degustiranjam fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara Limarije Sebastijan, te natjecali u starim pučkim igrama (potezanje konopa, skakanje u vrećama...), pili Kurtalj vina i predjelima s roštilja, te uživali u bogatom zabavnom programu uz Gospodare tambura, neuništivog voditelja Davora Dretara te nastup Kuburaškog društva Gromovnik.

Fišijada | Author: Davor Puklavec/PIXSELL foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradonačelnik grada Svete Nedelje, gospodin Drago Prahin, bio je prisutan u svakom segmentu današnjeg natjecanja: "Stvarno je sjajno da u našem kraju imamo nešto ovakvo, veselo, zabavno i poučno na jednome mjestu, i da to doista nama služi na čast. Prekrasno je gledati ovoliko uživljenih i oduševljenih ljudi kako kuhaju, pjevaju i plešu, i jednostavno uživaju u ovom tradicionalnom druženju, i garantiram da ćemo u budućnosti još više dizati letvicu. Vrhunska fišijada - dan za pamćenje. Vidimo se na Fišijadi 2017.!"

Drago Prahin | Author: Boris Scitar/VLM/PIXSELL foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Kada je stručni žiri proglasio završetak natjecanja i pristupio kušanju fiševa, atmosfera se dodatno zagrijala, sve do trenutka kad se saznalo tko su ovogodišnji pobjednici fišijade. Na opće iznenađenje lokalaca koji su imali izražene favorite u natjecanju, pobjeda je ipak otišla u ruke ekipi IT Grupa iz Baranje, jer ako se ijedna regija može hvaliti da je pradomovina fiša... Pobjednici su osvojili pehar, roštilj, kotao i nešto keša – idila!

I tako se na visokom nivou na jezeru Rakitje slavilo, pjevalo i fišilo do kasno u noć, a organizatori: ŠRD Rak Rakitje i Turistička zajednica grada Svete Nedelje, pokrovitelji: Grad Sveta Nedelja, Zagrebačka županija, Svenkom d.o.o., medijski pokrovitelji: Radio SVN, Radio Samobor, generalni sponzor: Limarija Sebastijan te sponzori: Vinarija Kurtalj, Restoran "Baranjska Citadela" – obećavaju još bolji provod na 18. Svetonedeljskoj fišijadi 2017.!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.