Donosimo vam tri genijalne ideje za jela koja će tek jedno jaje na oko odvesti na posve novu, još ukusniju razinu.
Pečenje jaja oduzet će vam svega dvije minute vremena, ali i pomoći vam da dobijete divan, zlatni umak i kremastu teksturu, baš onakvu kakva je ovim jelima nedostajala.
Slane palačinke za raskošan ručak
Slane palačinke nikad nisu izgledale bolje. Pripremite jednostavnu smjesu u koju ste umjesto šećera dodali sol, a začiniti je možete i omiljenim začinskim biljem, pa je napunite kobasicom ili slaninom, pirjanim povrćem ili jednostavno žlicom omiljenom umaka. Nakon toga dodajte jaje na oko i zavrnite rubove palačinke. Poslužite uz svježe povrće ili salatu po želji.
Kremasti trenutak na pizzi i u sendviču
Kremasti element koji će tekući žumanjak donijeti pizzi divno će se složiti s ostatkom nadjeva. Posebice ako ste na pizzu stavili dodatke poput kobasice, paprike, feferona i luka. Jaje svakako začinite soli i paprom, a pizzu iz pećnice svakako izvadite na vrijeme kako bi žumanjak ostao tekuć.
Osim na pizzi, jaje na oko odlično će se složiti i uz baš svaku vrstu sendviča. Stvorit će kremasti trenutak koji nam u sendvičima često nedostaje, a jedini problem bit će vam ljepljivi prsti nakon slasnog uživanja.
Savršen umak uz odrezak
Kombinacija s kojom nikako ne možete pogriješiti svakako su odrezak i jaje na oko. Žumanjak će stvoriti fini umak te odrezak učiniti još sočnijim, a sama priprema kompletnog jela neće vam oduzeti više od pola sata. Kombinaciji možete dodati i pečeni krumpir, bundevu ili drugo povrće iz pećnice.
Dobar tek!