Špajza 5902 prikaza 02. ožujka 2018.

Hrskavo, meko, tekuće: Savršeno pečeno jaje na oko

Thinkstock
Uz nekoliko jednostavnih koraka naučite pripremati najfinije jaje na oko. Postupak ponavljajte dok ga ne usavršite, a zatim uživajte u sjajnom doručku koji se priprema u manje od tri minute.

Pečenje jaja na oko zasigurno smatrate najjednostavnijim oblikom kuhanja. Možda je jaje na oko prvo jelo koje ste ikad pripremili i kojem se rado vraćate. Možda baš kao i mi obožavate tekući žumanjak, a najgora stvar koja vam se može desiti kod pripreme ovog super jednostavnog doručka jest slučajno raspadanje žumanjka.

 

Možda vas zanima... Okusi djetinjstva: Jaje na oko na najslađi mogući način Kolumne

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Zaboravite na ovakve i slične slasne brige, donosimo vam sjajan, detaljno opisan postupak pripreme najfinijeg jaja na oko. Onog s hrskavim rubovima, mekim bjelanjkom i najslađim tekućim žumanjkom.

 

Možda vas zanima... Dobro jutro: Kako gastro znalci pripremaju jaje na oko Špajza

 

Pripremite kruh, sol, papar, kečap, majonezu, omiljeno sezonsko povrće i sve ono s čime volite uživati u jaju na oku, pa se pripremite na najslasniju lekciju o pečenju do sada.

Dno tave najprije u potpunosti prekrijte uljem. Koristiti možete obično suncokretovo, no jaja će imati još malo bolji okus pripremate li ih na maslinovom ulju ili maslacu. Ulje se mora dobro zagrijati, pa obavezno pričekajte da se na površini pojave mjehurići.

Na ulje dodajte jaja i lagano protresite kako se ne bi spojila. Dok se jaja peku, povremeno protresite tavu, a ako se rubovi jaja zalijepe, pomaknite ih pomoću silikonske lopatice. Nakon što su se jaja pekla oko dvije minute, lagano nagnite tavu, pustite da se ulje skupi na donjem rubu, a zatim žlicom prelijte bjelanjke vrućim uljem iz tave. Ponovite postupak nekoliko puta i nikako nemojte zahvatiti žumanjke kako se ne bi ispekli, a vi ostali bez one divne tekuće, narančasto žute sreće. Prebacite jaje na tanjur, začinite ga soli i paprom, a zatim dodajte dodatke po želji.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Postupak pečenja neće vam oduzeti ništa više vremena nego što je to uobičajeno za pripremu pečenog jaja, a okusi, teksture i uživanje bit će daleko bolji od bilo kojeg doručka koji ste do sada isprobali.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.