Špajza 14. listopada 2022.

Jesen u zagrebačke slastičarnice donosi kesten, krušku, bundevu, pistaciju…

foto: Orijent / M&M
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad zakoračimo dobrano u listopad i zrak postane sve svježiji, naše nas nepce odmah ponese prema nekim okusima sasvim drukčijim od onih ljetnih…

I upravo tako negdje u to vrijeme i brojne slastičarnice prepoznaju naše želje i uvedu sezonske slastice u svoju ponudu. Neki će odmah i uvijek pasti na kesten, a za one koji ipak nisu ljubitelji slastica od kestena (da, ima i takvih!), naći će se neki drugi jesenski okusi.

Istražili smo malo što nude slastičarnice, a ponuda je raznolika. Kako uvijek ima klasičnog kestena, tako ima i slastica s kestenom u različitim kombinacijama, ali ne baš svima prihvatljive, ali uvijek atraktivne bundeve, pa i zanimljive pistacije… Sve u svemu, jesen će sasvim sigurno biti velikodušna za sve ljubitelje slastica. Važno je samo stati na vrijeme i biti umjeren, naravno.

Zagrebačka slastičarnica M&M ove se jeseni odvažila na jednu pomalo neobičnu kombinaciju – kesten i kruška. Kesten se, kažu, uvijek nekako istakne sam od sebe, a dodatno sa šlagom i tu se u potpunosti slažemo, a kruška im se prikrala u ovaj recept i oduševila sve koji su ga kušali!

Priznajemo, zaintrigirani smo!

Uvijek dobro prihvaćena klasika čeka nas u legendarnoj slastičarnici Orijent. Ako si potpuno i uvijek za krajnju klasiku, onda je kesten rolada taman za tebe. No, ako želiš ipak nešto drukčije i voliš kolače s više različitih, sljubljenih sastojaka, onda je za tebe možda Crna kraljica – torta od čokoladnog biskvita, kesten pirea, moussea od nugata, karamela, te čokoladne ganache glazure. Oh, nemoj nikako jesti prije ovog!

Ne moraš samo jesti, možeš i piti u jesenskom duhu. Ako ti je to draže, onda u Torterie Macaron potraži hit napitak – pumpkin spice latte.

Slastičarnica Amelie nedavno je uvela svoj novi kolač – vrhunski, ako smijemo primijetiti! Pistacija je u glavnoj ulozi, a već na prvi pogled shvatit ćeš da to ne želiš propustiti…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amélie (@amelie_slastice)

Brownies Možda vas zanima... Brownies s kestenom - miris čokolade i jeseni Recepti Možda vas zanima... Kesteni iz pećnice bit će najbolji ako ih ovako pripremiš Špajza kesten pire Možda vas zanima... Voliš kesten pire? Napravi ga kod kuće i uživaj! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.