Špajza 08. lipnja 2016.

Pileći bomboni s korijanderom i umakom od piva i naranče

Piletina i pivo
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati chef pivnice Medvedgrad u Ilici, Ivica Štruml, predstavlja nam sjajan recept za tople dane!

Recept za 4 osobe - sastojci: 

  • 24 dkg mljevenog pilećeg filea
  • 1 jaje
  • 1 vez svježeg korijandera
  • sol
  • bijeli papar
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Pomiješamo sastojke, oblikujemo okruglice te ih uvaljamo u krušne mrvice.
  2. Pržimo u ulju dok ne isplivaju na površinu i dobiju lijepu boju.
  3. Poslužimo s kriškom tosta i prelijemo umakom.
Piletina i pivo | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Za umak:

  • 3 dkg smeđeg šećera
  • 3 dkg bijelog šećera
  • 2 dl Ljeta u Zagrebu
  • 2 dcl soka od naranče
  • korica naranče
  • malo soli i papra
Piletina i pivo | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Šećer rastopimo s malo vode na laganoj vatri i zagrijavamo dok se potpuno ne rastopi i dobije zlatno smeđu boju, ulijemo pivo i sok te kuhamo dok ne postane sirupasto, začinimo s malo soli i papra te dodamo malo korice od naranče (ne naribane)
  2. Ako želite više umaka, a da svejedno bude gust, na kraju možete dodati malo škroba razmućenog u hladnoj vodi.

Ovo malo jelo, tj. zalogaji, sjajno pašu uz najnovije pivo pivovare Medvedgrad Ljeto u Zagrebu, jer su zamišljeni da okusima ne odstupaju puno od samog piva te su korišteni sastojci za aromatiziranje kao i za pivo. Razlika je u tome što u jelu nema gorčine, no tko bi i to želio - treba samo malo pretjerati s korom naranče!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.