gastro postao
Poznati chef pivnice Medvedgrad u Ilici, Ivica Štruml, predstavlja nam sjajan recept za tople dane!
Recept za 4 osobe - sastojci:
- 24 dkg mljevenog pilećeg filea
- 1 jaje
- 1 vez svježeg korijandera
- sol
- bijeli papar
- krušne mrvice
- ulje za prženje
Priprema:
- Pomiješamo sastojke, oblikujemo okruglice te ih uvaljamo u krušne mrvice.
- Pržimo u ulju dok ne isplivaju na površinu i dobiju lijepu boju.
- Poslužimo s kriškom tosta i prelijemo umakom.
Za umak:
- 3 dkg smeđeg šećera
- 3 dkg bijelog šećera
- 2 dl Ljeta u Zagrebu
- 2 dcl soka od naranče
- korica naranče
- malo soli i papra
Priprema:
- Šećer rastopimo s malo vode na laganoj vatri i zagrijavamo dok se potpuno ne rastopi i dobije zlatno smeđu boju, ulijemo pivo i sok te kuhamo dok ne postane sirupasto, začinimo s malo soli i papra te dodamo malo korice od naranče (ne naribane).
- Ako želite više umaka, a da svejedno bude gust, na kraju možete dodati malo škroba razmućenog u hladnoj vodi.
Ovo malo jelo, tj. zalogaji, sjajno pašu uz najnovije pivo pivovare Medvedgrad Ljeto u Zagrebu, jer su zamišljeni da okusima ne odstupaju puno od samog piva te su korišteni sastojci za aromatiziranje kao i za pivo. Razlika je u tome što u jelu nema gorčine, no tko bi i to želio - treba samo malo pretjerati s korom naranče!