Špajza 27. svibnja 2016.

Pogledajte delicije koje se spremaju za izložbu vina kontinentalne Hrvatske!

Vino
foto: Grad Sveti Ivan Zelina
gastro postao gastro.24sata.hr
U susret 49. izložbi vina kontinentalne Hrvatske pričamo s Tihanom Topčić, jednom od food blogerica zaduženih za pripremu delicija koje će se na ovoj priredbi sljubljivati s vinima.

Tihana Topčić je mlada dama koja stoji iza sjajnog bloga Tiha u Zemlji Slatkiša. Osim što je foodbloger, usto je i foodstilist, tako da se sve vrti oko njezine najveće strasti, hrane.

Tihana Topčić 

"Obožavam u rukama imati alat poput kuhače, pjenjače, miksera, kalupa... i izmiksati nešto slatko ili skuhati nešto slano. Moto prema kojem se ravnam zvuči nekako ovako - when life gives you lemons, make a lemon pie! Svoju strast pokušavam kroz svoj blog prenijeti i na svoje pratioce. Radim i kao foodbloger za Gastro.hr i 24Kitchen/BestFoodMagazin, i kao suradnik za časopise 24sata, Budi.in, Slatko&Slano.

Imala sam i svoju emisiju, pod nazivom "Kratko i slatko", za NovuTV, u sklopu INMagazina, gdje sam kroz 10 epizoda gledateljima pokazala 10 kratkih, slatkih, jednostavnih i brzih recepata. Najdraže su mi gastroradionice, kroz koje pokušavam svoje skromno znanje prenijeti i ostalima.

Tihanu uz blog možete pronaći na Instagramu i Twitteru.  

Zelina | Author: Grad Sveti Ivan Zelina foto: Grad Sveti Ivan Zelina

Što se tiče recepata koje će nam predstaviti na izložbi, odlučila se za ova dva:

1. POGAČICE SA SIROM I VLASCEM

  • 460 g svježeg sira
  • 640 g glatkog brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 2 praška za pecivo
  • sol, papar
  • 160 g maslaca svežanj svježeg vlasca

2. ČOKOLADNE PRALINE SA LIKEROM OD VIŠNJE

  • 500 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 100 g nutelle
  • 160 g šećera u prahu
  • 20 g mljevene kave
  • 100 ml likera od višnje
  • kakao prah za posipavanje 

Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se u Svetom Ivanu Zelini u petak 3. i u subotu 4. lipnja. Poseban je program povećen hrane i vina uz stručno vođene besplatne degustacije. Subotnje poslijepodne rezervirano je za program Hrana i vino u kojem će tri blogerice pripremati različite slane i slatke delicije koje će sommelier Darko Lugarić sparivati s vinima kontinentalne Hrvatske. Posjetitelji će uz Tihanina imati priliku degustirati i maštovita jela Nikoline Dianežević i Ane Gregl koje će također pripremati različite zalogajčiće pred posjetiteljima. 

Zelina | Author: Grad Sveti Ivan Zelina foto: Grad Sveti Ivan Zelina

Delicije koje će kuhati Nikolina pogledajte ovdje, uskoro ćete saznati i što vam je pripremila Ana, pa je definitivno pravo vrijeme da planirate vikend u u Svetom Ivanu Zelini!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.