Špajza 31. siječnja 2019.

Proglašena najbolja hrvatska (i svjetska) piva za 2018. godinu

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji svjetski administrator Rate Beera, planetarno popularne stranice za praćenje proizvoda pivske industrije i nezavisnih pivara, gospodin Marko Ožegović, dao je komentar povodom nedavnog ovogodišnjeg proglašenja najboljih piva. Čestitke laureatima!

"Još jedan RateBeer Best došao i prošao, manje kontroverzi nego inače možda, ali ne i bez njih - što je za očekivati. U svakom slučaju, rekao bih - u okružju - poprilično zasluženi pobjednici - mada je zadnjih par godina bome konkurencija jako jaka i svakako da ima drugih koji zaslužuju priznanje.

 | Author: facebook foto: facebook

Zato iskrene čestitke - Zmajska pivovara za najbolju HR pivovaru kroz 2018. - PriMarius craft pivovara za najbolju novu HR pivovaru u 2018. - i LAB Split - Craft Brewery - BARBA za pivo s najboljim ocjenama iz 2018 u HR - fenomenalni Barba Imperial!

Također, čestitke našim susjedima iz Dogma Brewery (najbolja pivovara u Srbiji) i Kabinet Brewery (Olga on Cardamom - pivo s najboljim ocjenama iz 2018 u Srbiji), Reservoir Dogs brewery (najbolja pivovara u Sloveniji i Starvation - pivo s najboljim ocjenama iz 2018 u Sloveniji), te Omnivar Brewery za najbolju novu pivovaru u Sloveniji!!!!

 | Author: facebook foto: facebook

Sustav na RB nije idealan - prvi ću to napisati. Kao i sve stvari koje funkcioniraju na poštenju i objektivnosti korisnika i oslanjaju se na kvantitetu koliko i kvalitetu. Korisnika nema puno - iako per capita Hrvatska rastura po tome, svakako ne koliko zaslužuje imati... i ponekad se to vidi na nerealnim ulijetanjima piva u top 50 i sl. sa šačicom ocjena. Može se sve to abjuzati i abjuza se - stvarno nije potrebno biti genijalac za to (pokušati) napraviti - međutim, dosta se nas bori da abuse minimalizirano i nadamo se da će rezultat toga biti što objektivniji prikaz i da će, kao i ove godine, trud nekih odličnih piv(ov)ara biti "nagrađen" priznanjem.

Hvala svima koji su se potrudili ocjenjivati tamo piva prošle godine - vi ste ti radi kojih ovo postoji i koji ste nagradili pivovare koji cijenite. I to na trudu... jer ova platforma to barem donekle i traži. Nadam se da će se još više ljudi vama pridružiti, da naši pivari, kad stvore odlična piva - a kuhaju ih - bez problema završe u konkurenciji u kojoj zaslužuju biti, da ovaj izbor bude još realniji. Da odlična piva isplivaju - da naši pivari dobiju hajp i internacionalno kad ga zasluže.

 | Author: facebook foto: facebook

A ja ću se potruditi i dalje da database bude što točniji, vjerojatno i najtočniji za ovo područje - iako nisam više tu. Nastavite rasturati!"

Kompletan popis svjetskih pobjednika potražite na ovom linku, a od uredništva Gastro.hr, također i velike čestitke Vasji Golaru, Slovencu koji je zbog jezive administracije otišao svoje Bevog pivo proizvoditi u Austriju, i sada je austrijski broj jedan!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.