Špajza 31. siječnja 2019.

Proglašena najbolja hrvatska (i svjetska) piva za 2018. godinu

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji svjetski administrator Rate Beera, planetarno popularne stranice za praćenje proizvoda pivske industrije i nezavisnih pivara, gospodin Marko Ožegović, dao je komentar povodom nedavnog ovogodišnjeg proglašenja najboljih piva. Čestitke laureatima!

"Još jedan RateBeer Best došao i prošao, manje kontroverzi nego inače možda, ali ne i bez njih - što je za očekivati. U svakom slučaju, rekao bih - u okružju - poprilično zasluženi pobjednici - mada je zadnjih par godina bome konkurencija jako jaka i svakako da ima drugih koji zaslužuju priznanje.

 | Author: facebook facebook

Zato iskrene čestitke - Zmajska pivovara za najbolju HR pivovaru kroz 2018. - PriMarius craft pivovara za najbolju novu HR pivovaru u 2018. - i LAB Split - Craft Brewery - BARBA za pivo s najboljim ocjenama iz 2018 u HR - fenomenalni Barba Imperial!

Također, čestitke našim susjedima iz Dogma Brewery (najbolja pivovara u Srbiji) i Kabinet Brewery (Olga on Cardamom - pivo s najboljim ocjenama iz 2018 u Srbiji), Reservoir Dogs brewery (najbolja pivovara u Sloveniji i Starvation - pivo s najboljim ocjenama iz 2018 u Sloveniji), te Omnivar Brewery za najbolju novu pivovaru u Sloveniji!!!!

 | Author: facebook facebook

Sustav na RB nije idealan - prvi ću to napisati. Kao i sve stvari koje funkcioniraju na poštenju i objektivnosti korisnika i oslanjaju se na kvantitetu koliko i kvalitetu. Korisnika nema puno - iako per capita Hrvatska rastura po tome, svakako ne koliko zaslužuje imati... i ponekad se to vidi na nerealnim ulijetanjima piva u top 50 i sl. sa šačicom ocjena. Može se sve to abjuzati i abjuza se - stvarno nije potrebno biti genijalac za to (pokušati) napraviti - međutim, dosta se nas bori da abuse minimalizirano i nadamo se da će rezultat toga biti što objektivniji prikaz i da će, kao i ove godine, trud nekih odličnih piv(ov)ara biti "nagrađen" priznanjem.

Hvala svima koji su se potrudili ocjenjivati tamo piva prošle godine - vi ste ti radi kojih ovo postoji i koji ste nagradili pivovare koji cijenite. I to na trudu... jer ova platforma to barem donekle i traži. Nadam se da će se još više ljudi vama pridružiti, da naši pivari, kad stvore odlična piva - a kuhaju ih - bez problema završe u konkurenciji u kojoj zaslužuju biti, da ovaj izbor bude još realniji. Da odlična piva isplivaju - da naši pivari dobiju hajp i internacionalno kad ga zasluže.

 | Author: facebook facebook

A ja ću se potruditi i dalje da database bude što točniji, vjerojatno i najtočniji za ovo područje - iako nisam više tu. Nastavite rasturati!"

Kompletan popis svjetskih pobjednika potražite na ovom linku, a od uredništva Gastro.hr, također i velike čestitke Vasji Golaru, Slovencu koji je zbog jezive administracije otišao svoje Bevog pivo proizvoditi u Austriju, i sada je austrijski broj jedan!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.