Špajza 17. veljače 2020.

Props buvljak - raj za one koji vole lijepo posuđe

foto: Marina Ćosić
gastro postao gastro.24sata.hr
U subotu će se u Prostoru Bauerova održati prvi Props Buvljak, druženje na kojem će blogeri pričati o stiliziranju hrane i ponuditi vam rekvizite koje su godinama skupljali...

Prije no što tekst i fotografije objave na blog ili pak prateći Instagram profil, food blogeri često potroše dan ili dva na pripremu i stiliziranje hrane te obradu fotografija. Cijelom ovom procesu prethodi još jedan zahtjevan i skup element - nabava lijepog posuđa i kuhinjskog pribora.

Iz jednog je internog razgovora food blogera, u kojem su spominjali i cijene rekvizita i višak koji se tijekom godina nakupio, proizašla je ideja o organizaciji Props buvljaka. "Food blogerica Andrea Cukrov i ja smo došle na tu ideju prije par mjeseci. Kako je danas sve manje tih druženja van virtualnog svijeta, htjela sam nas okupiti kako bismo se podružili i neke nove blogere upoznali sa food stylingom i svime što je potrebno da se napravi savršena fotka", rekla nam je organizatorica Janja Benić.

Sama realizacija ideje trajala je vrlo kratko, a u pomoć je priskočila Marina Ćosić, vlasnica Prostora Bauerova. Upravo će se ondje u subotu od 10 do 13 sati sastati blogeri i ponuditi svoje rekvizite i savjete friškim foodiejima. Na prvom će Props buvljaku sudjelovati Andrea Cukrov (Cukar), Mateja Krvarić (Uvijek gladna), Mile Butorac (Jedidomilevolje), Ana Zelić (Ana's Baking Chronicles) i Ivana Šakić (Tasty Business).

 | Author: Marina Ćosić foto: Marina Ćosić

"Kroz godine se puno toga skupilo, a dosta toga uopće ne koristim. Stil se razvija, ukus i preferencije se mijenjaju pa tako kod mene ima dosta tanjura i zdjelica koje samo skupljaju prašinu. Sigurna sam da bi nekome baš ti komadi mogli biti korisni", rekla nam je food blogerica Andrea Cukrov. Kako doznajemo, u ponudi će biti i različit pribor za jelo, vrčevi, podloge za fotografiranje i mnoštvo šalica.

Ako cijenite dobro posuđe, svratite u subotu, 22. veljače, u Prostor Bauerova (Ulica Antuna Bauera 25) i pridodajte poneki rekvizit svojoj kolekciji. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.