Špajza 27. veljače 2018.

Saznajte trebate li piti crni ili zeleni čaj

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Crni ili zeleni čaj? Ne možete pogriješiti, njihova blagotvorna svojstva poznata su još od davnina, a volimo ih konzumirati i danas.

Glavna razlika između ova dva čaja je postupak dobivanja istih. Dok u zelenom čaju pokušavamo izbjeći fermentaciju, u crnom činimo upravo suprotno - pokušavamo ju dobiti. 

Zeleni je bogat antioksidansima koji preveniraju srčane bolesti, dijabetes, jačaju imunitet i pozitivno djeluju na ten. Ako želite izvući maksimum iz jedne šalice, dodajte malo limunovog, narančinog ili soka od grejpa, ali izbjegavajte kombinacije s mlijekom.

Mlijeko nije prijatelj ni crnom čaju, a ne preporučuje se ni dodavanje šećera. U slučaju da vam ne odgovara gorčina, umiješajte malo meda, limunov sok, cimet ili štapić vanilije. Crnim ćete se čajem boriti protiv začepljenja krvnih žila, karijesa i bakterija koje uzrokuju neugodan zadah. 

 

Možda vas zanima... Novi mirisi i okusi sjajnih Naturavita čajeva! Najave

 

I crni i zeleni čaj možete pronaći u Naturavita asortimanu, a zeleni čaj dolazi dodatno u kombinaciji s limunom i s đumbirom. Filter vrećice s aroma omotačem čuvaju aromu koja će vaš prostor ispuniti ugodnim mirisom čaja, a kvaliteta kojom se Naturavita ponosi ne prestaje oduševljavati čajoljupce. Izaberite svoj čaj i pogledajte koje sve arome čajeva Naturavita nudi jer se zasigurno može pronaći za svakog po nešto. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.