Špajza 18. svibnja 2023.

Slavni Joe Bastianich u San Roccu oduševio vrhunskim vinima!

Joe Bastianich u San Roccu
Luana Fernetich, Joe Bastianich i Teo Fernetich foto: Facebook @San Rocco
gastro postao gastro.24sata.hr
Joe Bastianich, sin slavne kuharice Lidije Bastianich, gostovao je u boutique hotelu i restoranu San Rocco u Brtonigli gdje je predstavio izvrsna vina obiteljske vinarije Bastianich

Svaki put kad dođe u Hrvatsku, domovinu svoje majke Lidije, poznati američki ugostitelj, vinar, glazbenik i bivši član žirija američkog MasterChefa Joe Bastianich izazove veliku medijsku pažnju. Posebno je to slučaj kad posjeti Istru iz koje je njegova slavna mama Lidia, vlasnica brojnih restorana, vrsna kuharica i autorica brojnih knjiga recepata i zvijezda kulinarskih TV emisija još kao djevojčica krenula u svijet koji je nekoliko desetljeća kasnije osvojila svojim savršenim kuhanjem.

 | Author: Facebook @San Rocco Joe Bastianich u San Roccu foto: Facebook @San Rocco

Bilo je tako i proteklog vikenda kada je Joe Bastianich gostovao u boutique hotelu San Rocco u Brtonigli gdje ga je lijepo ugostila obitelj Fernetich, u sklopu večeri Giardin Wine&Dine.  Uz specijalitete chefice Floriane Ružić pila su se vina vinarije BastianichSauvignon 2022, Friulano 2021, Pinot Bianco 2021, Vespa Bianco 2021 (blend chardonnayja i sauvignon blanca) te Vespa Rosso 2015 (refosco i merlot). Na tanjurima su se pak redali sjajni specijaliteti – lignje s mascarponeom i divljim šparogama, Jakobove kapice s crnim tartufom, ravioli s rakovima i špinatom…

 | Author: Facebook @San Rocco Joe Bastianich u San Roccu foto: Facebook @San Rocco

Vinarija Bastianich osnovana je 1997. te se nalazi u talijanskoj vinskoj regiji Friuli Colli Orientali DOC, koja ima vinarsku tradiciju dugu 2000 godina. Imaju ukupno 30-ak hektara vinograda te se ponose svojim vinima koja vjerno odražavaju terroir na kojem nastaju. Osim gore spomenutih vina ponosno ističu i druge svoje vinske bestselere kao što su Bastianich Calabrone, blend refoška i merlota, Bastianich Plus single vineyard vino od sorte friulano te Bastianich Plus Magnum, single vineyard friulano iz 2013. godine.

 

Lazanje bez mesa Možda vas zanima... Projekt za vikend: lazanje Lidije Bastianich Recepti

 

Joe Bastianich uvijek je rado viđen gost u Hrvatskoj, a dobro se sjećamo njegova prošlogodišnjeg posjeta Opatiji kada je svoja vina predstavljao (a kasnije s bendom i zasvirao) na Vinotrade Acrobat Portfolio Tastingu, poslovnoj vinskoj smotra koja je u hotel Kvarner dovela neka od najznačajnijih imena svjetske vinske scene. Tada je otkrio da često posjećuje Hrvatsku te da je s obitelji kupio kuću u Puli.

 | Author: Facebook @San Rocco Odlični sljedovi u San Roccu foto: Facebook @San Rocco

Bastianich je zajedno sa svojom majkom, a ujedno i poslovnom partnericom Lidijom Bastianich, suvlasnik čak tridesetak restorana, ali i obiteljske vinarije u Italiji. On i mama zajedno vode i Eataly, poznati brend i tržnicu hrane, a 2010. godine udružili su se s biznismenom Oscarom Farinettijem kako bi doveli Eataly do Bostona, Chicaga, Las Vegasa, Los Angelesa, New Yorka i Londona. Kako priznaje, Joe to sve ne bi mogao sam ostvariti, bez svog odličnog tima.

"Tim je sve! Jako je važan. S članovima svog tima trebaš dijeliti istu viziju te jedni drugima trebate biti potpora", poručio je u jednom intervjuu Bastianich koji je iskreno uživao u San Roccu, sjajnom boutique hotelu i restoranu koji već gotovo dva desetljeća uspješno vodi jedan također sjajan i uigran tim - obitelj Fernetich.

 | Author: Facebook @San Rocco Vrijedni tim San Rocca foto: Facebook @San Rocco

Sigurni smo da će u čarobnoj hrani i atmosferi San Rocca uživati i njihovi budući gosti, jer njihov vrijedan tim već priprema nove Giardin Wine&Dine večere. Tako već sutra, u petak 19. svibnja s početkom u 18 sati pripremaju degustacijsku večeru s vinima Deutz, Biondi Santi i Jerman, koju će pratiti glazba uživo i zanimljiva izložba slika.

Tjedan dana kasnije, u petak 26. svibnja u San Roccu se priprema uistinu posebna degustacijska večera s vinima glasovite talijanske vinarije Antinori i aperitivima istarske destilerije Aura. U petak 2. lipnja na redu je degustacijska večera uz gostovanje talijanske vinarije Zidarich, a tjedan dana kasnije, 9. lipnja, na degustacijskoj večeri u San Roccu pit će se vrhunska vina Masi.

 | Author: Facebook @San Rocco Za petak 19. svibnja San Rocco priprema degustacijsku večeru s vinima Deutz, Biondi Santi i Jerman foto: Facebook @San Rocco

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.