Špajza 24. ožujka 2018.

Slavonska košarica - sjajan projekt s istoka zemlje

foto: Slavonska košarica
gastro postao gastro.24sata.hr
Prirodna bogatstva Slavonije prikupljena su na jedno mjesto da bi nastao sada već priznati turistički klaster Slavonska košarica, mjesto okupljanja najboljih malih, ali važnih proizvođača i kreativaca toga kraja.

Da naša zemlja nudi skrivena bogatstva koja tek trebamo otkriti još su nas jednom uvjerili u Centru za posjetitelje grada Slavonskog Broda na središnjem gradskom trgu, gdje se ujedno mogu kupiti proizvodi malih proizvođača, članova klastera. Naime, ova vrijedna ekipa već godinama prikuplja najbolje proizvođače hrane, pića i rukotvorina s područja Slavonije te na najljepši način promovira svoj pažnje itekako vrijedan kraj.
 

 | Author: Slavonska košarica foto: Slavonska košarica

 | Author: Slavonska košarica foto: Slavonska košarica

 

Osnovni cilj turističkog klastera Slavonska košarica jest unaprjeđenje turizma u istočnoj Hrvatskoj, a kroz radionice, web portal, sajmove i prezentacije diljem svijeta, novoj se publici približava dio još uvijek pomalo nepoznate kulture. 

 

 | Author: Slavonska košarica foto: Slavonska košarica

 

Klaster za sada broji čak 134 malih proizvođača čiji se rad u regiji, a zahvaljujući sjajnoj prezentaciji, i izvan nje, iznimno cijeni. Ono što Slavonska košarica pruža proizvođačima nije samo promocija, već poticanje različitih razvojnih inicijativa, potpomaganje na polju distribucije i promocije vlastitih proizvoda, ali i promociju tradicijskih i kulturnih vrijednosti Slavonije kao turističkog odredišta. 

I nisu to samo puste prezentacije i razgovori, Slavonska košarica zbilja nudi puno više. Gastronomske degustacije, konjičke predstave, sajmovi rukotvorina, druženja sa znalcima s različitih područja i kušanja vina te sezonskih namirnica samo su dio programa u organizaciji Grada Slavonskog Broda, Turističke zajednice i Razvojne agencije grada Slavonskog Broda, koji su osnovali klaster 2011. godine.

 

 | Author: Slavonska košarica foto: Slavonska košarica

 

Osim toga, organizatori ovog hvalevrijednog projekta plodove svoga rada vrlo rado dijele i s drugima, pa tako rijetkost nisu niti različite nagradne igre u suradnji s malim proizvođačima. Dovoljno je tek zapratiti ih na društvenim mrežama Turističke zajednice Slavonskog Broda i Slavonske košarice te dočekati svoju priliku za osvajanje bogatih nagrada.

Jedna takva igra upravo je u tijeku na Facebook stranici klastera, pa ne propustite prigodu posjetiti stranicu, sudjelovati u nagradnoj igri te, ako budete imali malo sreće, osvojiti bogatu slavonsku uskršnju košaricu.

Mi jedva čekamo posjetiti Slavonski Brod, a vi?

 

 | Author: Slavonska košarica foto: Slavonska košarica

 | Author: Slavonska košarica foto: Slavonska košarica

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.