Tvrtka Mia Familia, specijalizirani distributer za najkvalitetnije talijanske prehrambene proizvode, igra ključnu ulogu u povezivanju vrhunskih brendova poput Rovagnatija s ugostiteljima koji žele ponuditi autentično i premium talijansko iskustvo. Renomirani talijanski brend Rovagnati uvijek se predstavlja u kontekstu vrhunske pizze u suradnji s najboljim pizza majstorima, koji vrhunske proizvode mogu prezentirati i pripremiti na pravi način.
Tajna zajamčene kvalitete kušanih šunki počinje pažljivim odabirom mesa. Od 1980. godine, Gran Biscotto je vodeći proizvod tvrtke zahvaljujući svom jedinstvenom okusu. Samo jedan od četiri buta postaje Gran Biscotto, što potvrđuje njegovu ekskluzivnost i vrhunsku kvalitetu.
Priča o nazivu brenda Gran Biscotto seže u rane 70-e godine, kada je osnivač Paolo Rovagnati imao viziju proizvesti jedinstvenu i vrhunsku kuhanu šunku, kakva tada nije postojala, budući da je kuhana šunka obično bila proizvod niske kvalitete. Nakon nekoliko godina ispitivanja dobavljača, sirovina i tehnika proizvodnje, finalizirao je prvu verziju Gran Biscotta.
Najstroži sudac bila je njegova supruga Claudia. U Milanu postoji izreka koja se koristi kada okusite nešto uistinu ukusno i fino: "É come un biscotto“ (to je kao kolačić). U slučaju gospođe Claudije, kada je probala konačnu verziju proizvoda, bio je toliko ukusan i fin da je rekla: "Ovo nije samo kolačić, ovo je pravi Gran Biscotto!“
Vrhunske šunke na pizzu se dodaju tek nakon pečenja
Ove vrhunske šunke nisu obični dodaci pizzi – one se uglavnom stavljaju tek nakon pečenja, što omogućava da zadrže svoju sočnost, nježnu teksturu i puni spektar okusa. Upravo ta posebnost naglašava njihovu vrhunsku kvalitetu i podiže pizzu na novu razinu gastronomskog užitka.
Pizza majstor Antun Čelebija, jedan od članova tima poznatog brenda Franko's Pizza & Bar, nije krio zadovoljstvo brendom Rovagnati: "Drago nam je da su gosti prepoznali visoku razinu kvalitete namirnice koja čini naše proizvode, trudili smo se izabrati najbolje što tržište nudi, a Rovagnati asortiman opravdao je kako naša, tako i očekivanja gostiju koji imaju samo riječi hvale".
Autentične pizze koje donosi Franko's Pizza & Bar
Bilo da je riječ o inačici pizze na koju šunku stavljamo nakon pečenja što napolitanski stil u potpunosti približava gostima ili o klasičnoj verziji, gdje se ona peče, radi se o namirnici s tradicijom i ugledom koju jednako cijene i profesionalci, ljubitelji pizze i oni koji tek prvi put kušaju stilove novije našem tržištu.“
Franko's Pizza & Bar gostima pruža iskustvo užitka autentične pizze u Darwinovoj i Branimirovoj ulici u Zagrebu, a istaknuli su se kao jedan od predvodnika modernog pristupa autentičnoj pizzi što potvrđuje plasman na 50 Top Pizza Europe listi četiri posljednje godine zaredom, uz stalan uspon na toj prestižnoj ljestvici. 2024. godinu Franko's Pizza & Bar završio je na visokom 14. mjestu te je time ne samo postao najbolje pozicionirana pizzerija u regiji i nešto šire, već je i uvršten na listu 100 najboljih pizzerija svijeta. Također je dobitnik nagrade Performance of the year 2024.
Franko's je prepoznao kvalitetu Rovagnati proizvoda i uspješno ih implementirao u svoj jelovnik, nudeći gostima autentično iskustvo okusa. Koristeći isključivo najkvalitetnije sastojke, u ovoj pizzeriji pripremaju pizze prema najvišim standardima, pri čemu upravo proizvodi Rovagnati imaju ključnu ulogu u kreiranju harmonije okusa.