Prepoznavanje trenda uključivanja piva u fine dining od strane Pelegrini tima, dovela je do prijateljske suradnje koja se rodila na gastronomskoj pozornici prvog internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs’ Stage u Šibeniku, gdje je Chef Rudi Štefan, vlasnik restorana Pelegrini, kao domaćin kongresa ugostio The Garden Brewery pivovaru. Jedan od ciljeva kongresa je povezati artisan proizvođače s restoranskom scenom u Hrvatskoj i regiji.
„The Garden Brewery je postala pravi partneri Chefs' Stagea. Na kongresu smo uživali u kušanju raznih vrsta njihovog piva, razmjenjivanju znanja i iskustava, iz kojih sam prepoznao iskrenost i strast prema pivu. Zamislio sam klasičnu limenku piva kao dio fine dininga, jer upravo ono što Nick i ekipa rade je luksuzni proizvod koji predstavlja novu dimenziju gastronomske ponude“, rekao je Chef Rudi Štefan.
Napravljeno po originalnoj recepturi, Pelegrini Saison je tradicionalni stil piva obogaćen s crvenim paprom, australskim bobicama crnog papra s Tasmanije, svježom korom lokalnih naranči, kardamomom i korijanderom iz poštenog uzgoja, a sve je fermentirano s kvascima iz Wallonije, francuskog govornog područja jugozapadne Belgije. Glavni pivar The Garden Brewery, Nick Calder-Scholes, zajedno s chefom i vlasnikom Pelegrinija, Rudijem Štefanom, kreirao je craft pivo koje je suho, kompleksne arome s notama začina i citrusa, te su tako dali vlastiti i jedinstveni potpis sjajnoj gastronomskoj priči.
“Iako, u odnosu na vino, pivo zauzima vrlo mali postotak u prodaji u najboljim restoranima diljem svijeta, craft pivo se ipak sve više prepoznaje kao piće koje ima svoje mjesto u vrhunskoj gastronomiji i donosi neke nove inspiracije kuharima. Stoga smo iznimno ponosni da nas je prepoznao Rudi Štefan i njegov Pelegrini, nekoliko godina proglašavan najboljim restoranom u Hrvatskoj, te nas uvrstio kao ekskluzivno pivo u svom restoranu”, istaknuo je Tomislav Karamatić, generalni upravitelj The Garden Brewery.
Obje strane su iznimno sretne da se priča se s gastronomske platforme Chefs’ Stagea premjestila na Trg 4 bunara, gdje je ljetna terasa konobe Pelegrini, točnije na Chefs’ Stage stol te da je kreirano specijalno jelo posvećeno ovoj suradnji, kojim se svim gostima Pelegrinija demonstrira kako za craft pivo i te kako ima mjesta u ozbiljnoj gastronomiji te da se može sljubljivati s hranom baš poput vina. Na Chefs’ Stage stolu , na kojem su brojni internacionalni chefovi kao gosti kongresa ostavili svoje potpise, Nick i Rudi su sljubili Pelegrini Saison i pijat mariniranih pidoča posebno kreiran za ovu priču.
Osim limenki Saisona, šibenski Pelegrini je u ponudu uvrstio i limenke craft piva iz bazične ponude The Gardena, a svaka priča jedinstvenu priču o okusu kroz motive hrvatskih krajolika, dodajući tako jedinstvenosti gastronomske i turističke ponude. Od Pilsnera koji portretira klasični zalazak sunca uz more u The Gardenu u Tisnom, gdje su međunarodni festivali, preko Pale Alea koji je ulovio prekrasni osjećaj izolacije na mjestima kao što su Stiniva i Vis, India Pale Ale prikazuje šume Slavonije i Istre, Citrus IPA hrvatske otoke poput Kornata, te Stout ljepotu Velebita noću, dok je craft pivo pohranjeno u limenkama sigurno jer je spriječen ulazak zraka i svjetlosti koje oštećuje aromu, a limenke se mogu reciklirati. Na limenci Pelegrini Saison nalazi se motiv logotipa Chefs' Stagea koji predstavlja muškog i ženskog chefa na pozornici, što simbolizira razmjenu znanja kao jedan od imperativa Chefs' Stage manifesta.
Pogonjeni inovacijom, kvalitetom proizvoda i principima craft pivarstva, The Garden Brewery tim je proizveo gotovo 70 različitih stilova piva u dvije godine, koristeći samo najbolje lokalne i globalne sastojke. Nova craft suradnja s Pelegrinijem pogonjena najvećim craft principima izvrsnosti potvrđuje da je The Garden Brewery sve više prepoznata i na visokoj gastro sceni.