Špajza 24. siječnja 2019.

Veljko Barbieri: Veliki kuharski kanconijer

foto: Igor Kralj/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Veliki kuharski kanconijer kruna je Barbierijevih napora na polju gastroliterature, u kojem na samo sebi svojstven način istražuje i promiče gastronomiju kroz iznimno zanimljive tekstove visoke književne razine.

Svoje čitatelje i poklonike kvalitetnih jela Barbieri vodi kroz pripovijesti i zgode iz svijeta kulinarike, praćene brojnim planetarnim receptima, uz izvorne autorove fotografije te umjetničke slike i ilustracije u kojima gastronomija zauzima središnje mjesto, i to po izboru samog autora, a koje čine sastavni dio svakog poglavlja.

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Stoga Veliki kuharski kanconijer ima sve pretpostavke da postane novi Barbierijev bestseler, koji će krasiti police mnogih kuhinja i domova, na kojima će nedvojbeno imati posebno mjesto.

Kao pisac i gastropisac, Barbieri od 80-ih godina do danas surađuje s mnogim hrvatskim, talijanskim, njemačkim i slovenskim tjednicima i časopisima, a od njegovih kolumni nastale su brojne knjige i kuharice, koje su zabilježile veliki uspjeh i dobile značajne domaće i strane nagrade, među kojima se svakako izdvajaju one Gourmandove, zatim nagrada na sajmu knjiga u Barceloni za najbolju književnost o hrani (2003.) te nagrada za najbolju knjigu o gastronomiji Sredozemlja u Švedskoj (2005.).

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na Hrvatskoj radioteleviziji Barbieri je godinama vodio svoj već kultni serijal o povijesti hrane kao povijesti civilizacije, a ovo je još samo jedna ideja za vrhunski rođendanski poklon svakome tko voli ili želi naučiti kuhati. Pravac knjižare!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.