Špajza Najslađi blagdanski recepti 11. siječnja 2018.

Veseli četvrtak: Domaći pijani žele s čokoladom

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlučila sam 2018. godinu započeti veselo pa je baš zato moj prvi recept ove godine s dodatkom alkohola.

Vjerujem da ste svi čuli za poznate jello shots. Riječ je o želeu koji ima poseban dodatak – alkohol. No, kako to ne bi bio samo običan pijani žele, predlažem moju, malko sofisticiraniju verziju ove jednostavne vesele poslastice.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 

 

Potrebno vam je:

  • 1 vrećica Dr.Oetker mješavine za žele s okusom jagode.
  • 500 ml vodka
  • 100 g šećera

Za glazuru od čokolade trebat će vam:

  • 100 g čokolade
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žlica mlijeka

Priprema:

  1. Prvo pripremite glazuru od čokolade. Ja ju uvijek pripremam na pari jer tako imam bolju kontrolu topline i manja je vjerojatnost da će vam zagorjeti.
  2. Čokoladu, ulje i mlijeko otopite na pari.
  3. U posudi pomiješajte Dr.Oetker mješavinu za žele i šećer.
  4. Dodajte votku i promiješajte.
  5. Na laganoj vatri kuhajte sve zajedno 1 minutu, dok se šećer ne otopi.
  6. Kalup u koji ćete istresti žele prelijte s čokoladom.
  7. Još toplu smjesu za žele istresite u kalup i pustite da se prohladi.
  8. Kada se napravila opna oko želea, dodajte otopljenu čokoladu po cijeloj površini želea i ostavite da se ohladi preko noći.

P.S. Ako slučajno nemate mješavinu za žele možete koristiti običnu želatinu. U tom slučaju dodajete 400ml vodke i 100ml voćnog sirupa od jagode (ili bilo kojeg voća). 

Vodku, sirup i šećer stavite u posudu za kuhanje, dodate jedan paketić želatine (pripremljenu po naputku sa vrećice) i pustite da se otopi u na laganoj vatri.

Dobar tek!

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.