Vjerujem da ste svi čuli za poznate jello shots. Riječ je o želeu koji ima poseban dodatak – alkohol. No, kako to ne bi bio samo običan pijani žele, predlažem moju, malko sofisticiraniju verziju ove jednostavne vesele poslastice.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 1 vrećica Dr.Oetker mješavine za žele s okusom jagode.
- 500 ml vodka
- 100 g šećera
Za glazuru od čokolade trebat će vam:
- 100 g čokolade
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 žlica mlijeka
Priprema:
- Prvo pripremite glazuru od čokolade. Ja ju uvijek pripremam na pari jer tako imam bolju kontrolu topline i manja je vjerojatnost da će vam zagorjeti.
- Čokoladu, ulje i mlijeko otopite na pari.
- U posudi pomiješajte Dr.Oetker mješavinu za žele i šećer.
- Dodajte votku i promiješajte.
- Na laganoj vatri kuhajte sve zajedno 1 minutu, dok se šećer ne otopi.
- Kalup u koji ćete istresti žele prelijte s čokoladom.
- Još toplu smjesu za žele istresite u kalup i pustite da se prohladi.
- Kada se napravila opna oko želea, dodajte otopljenu čokoladu po cijeloj površini želea i ostavite da se ohladi preko noći.
P.S. Ako slučajno nemate mješavinu za žele možete koristiti običnu želatinu. U tom slučaju dodajete 400ml vodke i 100ml voćnog sirupa od jagode (ili bilo kojeg voća).
Vodku, sirup i šećer stavite u posudu za kuhanje, dodate jedan paketić želatine (pripremljenu po naputku sa vrećice) i pustite da se otopi u na laganoj vatri.
Dobar tek!