Špajza 05. prosinca 2018.

Vinarija Tomić - ponosni partner projekta "Sigurnim putem dalje"

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove godine, vinarija Tomić slavi 25 godina od osnutka, a veliki je jubilej proslavila i uključenjem u humanitarnu akciju "Sigurnim putem dalje".

S osobitim ponosom vinarija Tomić priključila se humanitarnom projektu „Sigurnim putem dalje”, koji su zajednički pokrenuli Rotary Klub Zagreb i Rotary Klub Zagreb International. Sredstva prikupljena kroz humanitarnu akciju donirat će se Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) Gospić te štićenicima koji izlaze iz domova Caritas, koji su završetkom srednje škole izgubili pravo na smještaj u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Humanitarna akcija započela je tradicionalnim donacijskim Božićnim balom, koji je održan u hotelu Esplanade Zagreb. Brojni uzvanici, tijekom večeri mogli su kušati Tomić Opolo Nobile 2017, Tomić Pošip 2017, Tomić Plavac 2015, Tomić Illyricum 2015, Tomić Plavac mali 2011 Tomić Petar Hektorovich 2016 te liker Euforija. 

 

 | Author: Promo foto: Promo
 
 

Andro Tomić vinariju je osnovao 1993. godine, nakon 20 godina stručnog usavršavanja na fakultetima, institutima i vinarijama u zemlji i inozemstvu. Osnivanjem vinarije nastavljena je obiteljska tradicija proizvodnje vina stara 150 godina. „Kada se osvrnem ne samo na posljednjih 25 godina, već i više, shvaćam da je živjeti na Hvaru i proizvoditi vrhunska vina ujedno i izazov i logičan put. Svako moje vino priča svoju priču, a moje su etikete posvećene hrvatskoj vinarskoj tradiciji koja seže sve do antike“, naglašava Andro Tomić. 

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Vina Tomić proizvode se od različitih sorti među kojima dominiraju domaće autohtone dalmatinske sorte od kojih je plavac mali crna sorta, a pošip i bogdanuša bijele sorte. U proizvodnji se još koriste i sorte cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, muškat žuti i druge udomaćene sorte. Sa svakom novom berbom i novim vinom u vinariji Tomić trude se biti sve bolji. Stalne edukacije, praćenje novih tehnologija proizvodnje i osluškivanje želja potrošača, put su kojim vina Tomić koračaju u budućnost.  

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.