gastro postao
Još uvijek uživamo u punjenim paprikama, a ovog smo ih puta napunili – pizzom!
Zamislite najukusniju pizzu, oduzmite joj tijesto i zamijenite ga paprikom. Pripremite paprike punjene nadjevom od pizze kakva vam se baš u tom trenutku jede. To može biti tuna, različito povrće, kobasice, slanina, pa čak i jaje. Ispecite u pećnici dok paprika ne omekša, a sir se rastopi. Pospite origanom i svježim bosiljkom pa navalite na najukusnije punjene paprike ikad!
Potrebno vam je:
- 4 veće paprike
- 100 ml umaka od rajčice
- 100 g ribanog sira
- Slanina ili suha salama
- Svježi bosiljak
Postupak pripreme:
- Očistite paprike tako da ih prepolovite i izvadite koštice.
- Premažite maslinovim uljem.
- Napunite ih žlicom umaka od rajčice pa pospite sirom.
- Dodajte dodatke po želji.
- Pecite 10 do 15 minuta dok se sir ne otopi.
- Pospite svježim bosiljkom.
Dobar tek!