Svestrane tikvice možete puniti gotovo svime. Samo odaberite sastojke, pomiješajte ih i napunite izdubljenu tikvicu. Donosimo vam pet prijedloga, a onda vas puštamo da kombinirate sami. Neka mašta radi svoje.
Kada spremate lazanje ili bolonjez umak i ostane vam ostataka za sljedeći dan, napunite njima izdubljene tikvice. Hrskava tikvica odlično će se složiti s mesnim punjenjem. Pospite ju sirom i zapecite u pećnici.
Kukuruz, panceta i sir upotpunjuju okus tikvice. Slatkaste note kukuruza odlično se slažu s neutralnom tikvicom, a panceta i neki jači sir daju završni dodir cijelom jelu.

Cherry rajčice, feta sir i bosiljak dat će vašim tikvicama talijanski štih. Pomiješajte ih s krušnim mrvicama za hrskavu notu i navalite.
Pizza punjenje nikad nije loša ideja. Izdubite tikvicu, napunite je umakom od rajčice i maslinama, pospite sirom i šunkom i zapecite. Brzinski ručak nalik na pizzu je spreman.
Tikvice možete puniti i žitaricama poput ječma. Skuhajte ječam kombinirajući ga s povrćem ili u njega na kraju umješajte pesto od bosiljka ili medvjeđeg luka. Pospite parmezanom i zapecite.