10. svibnja 2016.

Štruklijada – ne propustite najveću zagorsku gastro manifestaciju

štrukli
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Štruklijada - jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra održava se po osmi puta.

Izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show bit će održan u subotu, 14. svibnja 2016. godine od 15 sati u Krapinskim Toplicama, Vodeni park Aqua Vivae. Ove se godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeću 24 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica. Tijekom dva tjedna prije i poslije Štruklijade do 22.svibnja u 14 ugostiteljskih objekata odvijat će se i promotivna akcija s popustom od 50% na zagorske štrukle

štrukli | Author: Promo foto: Promo

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će snage odmjeriti učenici SŠ Zabok i SŠ Pregrada. Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima ali i vidjeti sam način pripreme. Po završetku manifestacije, Trnje Live Acoustic zabavljati će vas od 18,00, dok će posjetitelje na nogometnom igralištu dočekati animacije uz „Zagorca“, balon na vrući zrak. Ocjenjivački sud koji će kušati sve štrukle natjecatelja i iskušanim nepcima presuditi najboljeg čine: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki te Slavko Večerić, etablirani zagorski kuhar, počasni član Hrvatske kulinarske akademije.

Organizatori Štruklijade 2016. su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, projekt podupiru Općina Krapinske toplice, Vodeni park Aqua Vivae, Zagorska razvojna agencija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije te Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada. Pokrovitelj promocije je Hrvatska turistička zajednica. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.