20. lipnja 2016.

Sve boje tjestenine

Pastaria
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrvati toliko vole tjesteninu da će se ona svako malo naći na našim tanjurima, no što ako poželite unijeti malo šarenila u svoj ručak? Učinite to doslovno uz ovaj recept i pustite pašti na volju na svom tanjuru.

Tjesteninu u boji možete napraviti uz pomoć prirodnih boja namirnica. Kako jela od tjestenine učiniti zanimljivijima, a tanjure šarenijima. Tajna je u namirnicama koje će obojiti tjesteninu, poput ljubičastoga krumpira, kakaa ili sipe.

Crna tjestenina s kozicama i lignjama

Sastojci za izradu tjestenine:

  • 500 g brašna
  • Malo vode
  • 3 jaja
  • Sol
  • Crnilo od sipe
Crna pašta  | Author: Stockfood foto: Stockfood

Ostalo:

  • 3 žlice peršina
  • 2 mlada luka
  • Po žlica listića metvice i bosiljka
  • Žlica kapara
  • 3 inćuna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g očišćenih liganja
  • Ljuta papričica
  • Malo limunova soka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno sa solju, u sredini napravite udubljenje pa dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto.
  2. Neka pokriveno odstoji pa ga razvaljajte tanko i narežite na trake.
  3. Osušite ih da budu suhi poput kupovnih.
  4. Stavite vodu u lonac i pustite da zavri.
  5. Prepržite lignje na malo ulja i ostavite ih sa strane.
  6. Odvojite žlicu peršina i dvije žlice narezanoga mladog luka za poslije.
  7. Ostatak peršina i mladog luka stavite u multipraktik.
  8. Usitnite pa dodajte metvicu, bosiljak, kapare i inćune te još izmiksajte.
  9. Polako dodajte maslinovo ulje te začinite.
  10. Kad voda zavri, ubacite tjesteninu i malo soli pa kuhajte dok ne bude “al dente”.
  11. Dodajte tjesteninu u umak od začinskog bilja.
  12. Promiješajte i dodajte narezane lignje, čili papričicu i limunov sok.
  13. Promiješajte te ukrasite peršinom i mladim lukom.

Ako u svom receptu želite koristiti kvalitetnu tjesteninu, isprobajte Paštariju. Vrhunska pašta je uvijek dobar povod za nove kulinarske avanture!

Dobar tek!!! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.