16. rujna 2016.

14 craftova vas poziva: Svi za vikend na Sisački festival piva!

Sisak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne propustite 17. rujna 2. Festival piva u samom u centru Siska! Od 10 sati ujutro organizira se obilazak dvaju sisačkih pivovara (jedna datira iz 1855 godine!), a nakon toga počinje vrhunska pivska fešta...

Ruta sisačkih pivovara nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje piva u Sisku, koja postoji od davne 1855. godine, kada je u grad stigao stanoviti Čeh i pokrenuo proizvodnju u zgradi, koja postoji do danas i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. 

S prisjećanjem na uspješne industrijske dane, prošle godine u ovo doba po prvi se puta s velikim uspjehom održao i 1. Sisački festival piva i Siščane i goste upoznao s craft revolucijom.

Sisak | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ove će godine umjesto Belfast Fooda okupljene pivopije zabavljati Gustafi, a ljudi će moći birati između 14 piva hrvatskih neovisnih pivovara.

2. sisački festival piva u organizaciji turističke zajednice i gradskog muzeja pod pokroviteljstvom grada Siska, održati će se na Šetnici Slave Striegla, a u slučaju kiše - na Gradskoj tržnici.

Pivovare koje će točiti piva su:

- Zmajska
- Varionica
- Bošnjak
- Križevačko
- Medvedgrad
- Red baron
- Fulir
- Bad Brewery
- Crafters
- Pulfer
- ABA 5th element

Posjetitelji će također na posebnom štandu moći kupiti boce pivovara koje ih pune! Ove subote od 17 sati očekuju vas vesele i zabavne nagradne igre, glazba i puno, puno sjajnog piva, pa prema tome – ne propustite!

Detalji na linku Festivala piva.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.