24. svibnja 2016.

Svi na završnicu Festivala otočne janjetine

Janjetina
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Janjetina ispod peke ili s roštilja, na mediteranski ili na lešo, s njokima, bižima, špinatom ili mladim krumpirom - sve to i mnogo više Rabljani su pripremili za svoje goste

Ako još niste bili na moru ove godine, blagdan Tijelova idealna je prilika za prvo kratko ljetovanje. Ponuda je na hrvatskom Jadranu bogata, ali za ljubitelje janjetine dileme nema: obvezno odredište je Rab. Velika završnica Festivala otočne janjetine, koji traje od početka svibnja u 12 restorana i konoba, upravo je ovoga četvrtka, 26. svibnja, u kampu Padova III u Banjolu.

Janjetina ispod peke ili s roštilja, janjeća juha, gulaš, ragu ili žgvacet, tripice ili jetrice, janjetina na mediteranski ili na lešo, s njokima, bižima sa špinatom ili s mladim krumpirom – sve to i mnogo više vrijedni su Rabljani pripremili za svoje goste. Fešta na Rabu počinje u 16 sati izložbom na kojoj gosti mogu vidjeti domaće ovce od kojih se dobiva provorazredno meso i vrhunski ovčji sir.

Slijedi gastro natjecanje u pripremanju janjetine u “brunčićima” na otvorenoj vatri, u kojem će sudjelovati ekipe sastavljene od jednog rapskog kuhara i jednog od gostiju fešte. Gosti Raba mogu uživati u otočnoj janjetini na sto načina i u bilo kojem od restorana sudionika Festivala: to su konoba Rab i gostionica Labirint u Rabu, restorani Palit i Ana u Palitu te Velum u Malom Palitu, potom Lavanda u Loparu, Dionis u Mundanijama, Leut u Barbatu, Dupin u Kamporu, gostionica Perla u Banjolu te restoran Gonar i seosko domaćinstvo Kamenjak u istoimenim mjestima na Rabu. Provedite Tijelovo i vikend na Rabu, nagradite svoja nepca najboljom rapskom janjetinom i poželjet ćete se vratiti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.