01. prosinca 2015.

Otiđite na Tajland, barem na jedan dan

thai
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Okusi Tajland iz prve ruke.

Mirise, okuse i boje Tajlanda doživjet ćete učeći pripremati najpoznatija jela jugoistočne Azije. U Centru za kulturu prehrane 8. prosinca od 18 sati održat će se radionica Put oko svijeta kroz kuhinju: Tajland

Ivana Orešić, poznata kao Putopisna kuharica i globalna proždrljivica, bila je i degustirala uzduž i poprijeko kugle zemaljske. Nedavno se vratila s Tajlanda... Rano prosinačko jutro na rijeci Kwai. Žamor, gužva, lupanje vesala drvenih čamaca o površinu vode. Miješaju se tisuće boja voća, povrća, začina sa slanim i slatkim mirisima svježe pripremljenih jela. Široko se smiješeći simpatična gospođa za tek nekoliko bahta nudi slasno kokosovo mlijeko, dok njena kolegica reže sočni mango. Ondje gladni ne možete ostati, ali niti otići bez pokojeg suvenira ili barem fotografije sa žutim kraljevskim pitonom.

Nezaboravan djelić neodoljive tajlandske svakodnevice, šarenilo slavne plutajuće tržnice Damnoen saduak, Putopisna kuharica globalna proždrljivica Ivana Orešić unijet će u kuhinju Centra za kulturu prehrane. Putujemo na Tajland kroz priču, kuhanje i uživanje u hrani!

Ivana će vas naučiti spremati:

  • Tom yum ljutu juhu
  • Tajlandsku juhu s rižinim rezancima
  • Ljetne rolice sa slatkim čili umakom
  • Wok thai rezance
  • Ulične palačinke s bananama

Detalje i kako se prijaviti potražite na stranicama Centra ili Facebook stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.