05. listopada 2016.

Torta od kestena po receptu Nigelle Lawson

Torta od kestena
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesen stiže, kestenu moj

Bezglutenska torta popularne Nigelle Lawson jednostavna je za pripremu, a s kestenima ćete postići pravu jesensku slasticu. Kesten pire možete kupiti u trgovinama ili pripremiti domaći tako da kilogram kestena kuhate u vodi zaslađenoj s malo šećera. Kada se kesteni skuhaju, dodajte im malo toplog mlijeka i ruma za aromu te izmiksan maslac. Sve ispasirate u fini pire. S domaćim kesten pireom kojeg jednostavno pripremite dobit ćete na kremoznosti vaše torte. Bacite se na pripremu vašeg novog omiljenog jesenskog deserta

Sastojci: 

  • 225g tamne čokolade
  • 6 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 125g maslaca
  • 435g kesten pirea
  • 2 žlice ruma
  • 65g šećera
  • šlag za posluživanje

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup od 23 cm
  2. Razbijte čokoladu i rastopite.
  3. Pomiješajte bjelanjke s prstohvatom soli dok se smjesa ne stisne.
  4. U drugoj posudi pomiješajte omekšali maslac s kesten pireom i šećerom. Polako dodajite žumanjke i dodajte im rum i čokoladu.
  5. Dodajte im smjesu bjelanjaka i dobro povežite. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 40 do 60 minuta. Provjerite čačkalicom i ako je malo vlažnjikavo, znači da je spremno za vađenje. Dekorirajte šlagom i uživajte u okusima jeseni.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.