Bakanalije pod maskama odličan su izgovor za veselje i uživanje u iću i piću. Kako je hrana neizostavan dio pokladnih običaja, prava je šteta ne zaputiti se do Samobora, Krapine, Rijeke, Vodica ili još južnijih krajeva. Ako pak niste u prilici, imamo recepte s kojima ćete prirediti vlastiti fašnik. Krafne, fritule ili kroštule - birajte (recepti ovdje)!
U Samoboru se nastavlja drugi fašnički vikend, tijekom subote i nedjelje očekujte brojne sadržaje, pogotovo za najmlađe. Na fešti koja slijedi, osim krafna jedu se i kobasice češnjovke, a pije se slatki bermet. Krafne lako zamijenite standardno dobrim kremšnitama. Detaljnije pogledajte ovdje.
Zabave neće nedostajati ni na 107. Turopoljskom fašniku gdje se za vikend održavaju velika i mala fašnička povorka, a ako želite okusiti nešto novo, otiđite do Krapinskih toplica na poseban fašnički meni po povoljnim cijenama. Detalje događaja pronađite ovdje.
Zagrebački Sherry's Wines&Bites u dvorištu na Britanskom trgu pripremio je zanimljiv fašnički meni pod kulinarskom palicom Samoborca Kristijana Marenića. Samoborski kotlet na moderan način ili Srakino gnijezdo bez koje nema ni fašnika. Kakav bi to bio fašnik bez kobasica? Kristijan je pripremio kombinaciju senfa, muštarde i ketchupa s prvo kuhanom, a zatim zapečenom hrenovkom. Slastice će vas oduševiti s kremšnitom 2.0 i fašničkim kušlecom s tri mini krafne.
Fašnički meni u Sherry'su trajat će cijelu veljaču, a kuhinja im radi svaki dan u u tjednu od 12 do 24h. Ovu subotu navečer na programu je kostimirani party na kojem još jedan Samoborac, Perković, časti sve maskirane goste svojim rakijama i likerima. Sherry's će pak nagraditi tri najbolje maske s tri odabrane butelje vina. Rezervirajte svoje mjesto ovdje.
Naravno, informirajte se na vrijeme i o riječkom karnevalu, i pokladama u Vodicama. A jeste li znali da su tri najjača karnevala na svijetu u Rio De Janeiru, Veneciji i Kolnu? Ali o tome drugi put...
Uživajteee!