Carbonara je tradicionalno talijansko jednostavno i brzinsko jelo koje uvijek možete prilagoditi ukusu većine. Naime, u ljubavi, ratu i karbonari - sve je dozvoljeno. Najbitnije je da savladate osnovni recept, a onda po želji ubacujte sve što vam se sviđa. Dobro, ne slušajte baš savjete predškolaraca, znate na što mislimo...
Sastojci za četiri osobe:
300 g Clever makarona (400 g = 3,49 kn)
150 g slanine
3 Clever Agro jaja M razred (671 = 8,49 kn)
50 g Clever ribanog sira (40 g = 5,69 kn)
2 žlice Clever ekstradjevičanskog maslinovog ulja (1 l = 44,59 kn)
sol
papar
Priprema:
1. Tjesteninu kuhajte koliko stoji na uputama na pakiranju tako da bude skoro pa al dente. Ocijedite ju tik pred miješanje sa slaninom (da ostane vruća).
2. U tavi popržite slaninu narezanu na tanje trakice, a u međuvremenu izmutite jaja vilicom, posolite ih i popaprite.
3. Ocijedite tjesteninu i dodajte ju u tavu s preprženom slaninom netom skinutu s vatre, i prelijte izmućenim jajima. Dobro promiješajte.
4. Tjesteninu pospite svježe naribanim ribanim sirom i poslužite što prije.
Po želji dodajte list bosiljka za ukras i - dobar vam tek!