gastro postao
Brzo, fino i osvježavajuće
Sastojci:
- 100g keksa
- 50g zobenih pahuljica
- 80g maslaca
Za kremu:
- 6dl punomasnog jogurta
- vanilin šećer
- 80g šećera
- 2 žlice limunovog soka
- 8 listova želatine
- vrećica šlagfixa
- 2 manga
Priprema:
- Sameljite kekse sa zobenim pahuljicama i pomiješajte s maslacem. Rasporedite po dnu manjih kalupa, utisnite i stavite u hladnjak. Želatinu namočite u hladnu vodu, dok ne omekša. Jogurt pomiješajte sa limunovim sokom, šećerom i vanilijom.
- Zagrijte želatinu na laganoj vatri dok se ne otopi, pa ulijte u smjesu od jogurta. Izmiksajte vrhnje u šlag s učvrščivačem, umiješajte u smjesu od jogurta i izlijte u kalupe na podloge od keksa.
- Mango narežite na sitne kocke i stavite u tavu. Pospite sa žličicom šećera i kuhajte dok voće ne omekša. Ohladite i prelijte po torticama. Ostavite kolač u hladnjaku par sati. Prije posluživanja prebacite tortice na tanjure i skinite kalupe.