10. srpnja 2016.

Tuna sendvič na francuski način

tuna sendvič
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Francuzi su poznati po dobroj kuhinji, a s ovim im sendvičem definitivno vjerujemo. Najbolji koji ćete ikad probati.

Tuna sendvič dolazi u raznim varijantama. Može sadržavati paštetu od tune, salatu od tune s kremastom komponentom koja cijelu salatu povezuje ili tek tunu i povrće upakirane između dvije šnite najljepšeg kruha. Uzmite si vremena i priuštite si najbolji tuna sendvič koji ćete ikad probati.

Potrebno vam je:

  • 1 baguette
  • 5 listova bosiljka
  • 1 konzerva tune
  • Masline
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • Peršin
  • 1 češanj češnjaka
  • Limunov sok
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kruh prepolovite i odstranite dio unutrašnjeg, mekšeg dijela.
  2. Premažite obje polovice maslinovim uljem, natrljajte ih češnjakom i listovima bosiljka.
  3. Stavite u pećnicu na 5 minuta dok ne postane lagano hrskav.
  4. Punjenje pripremite tako da pomiješate tunu iz konzerve, nasjeckane masline, papriku, luk i peršin.
  5. Pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje pa začinite soli i paprom.
  6. Pomiješajte tekući dio s tunom i povrćem.
  7. Napunite baguette nadjevom, pospite listovima bosiljka, preklopite i uživajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.