gastro postao
Ovim minijaturnim hamburgerima nezaboravan okus daje džem od luka koji ćete vrlo jednostavno napraviti sami. Ovi zalogajčići odličan su izbor ako ste gladni, ali ne previše
Sastojci:
- 400g mljevenog mesa
- luk, jaje, sol, papar
- 6 mini rajčica
- kiseli krastavci
- 125g gorgonzole
- mala peciva
Za džem od luka:
- 500g ljubičastog luka
- 225g šećera
- ljuta papričica
- 1dcl prošeka
- 1 dcl aromatičnog octa
- 1/2 dcl vode
- žličica soli
Priprema:
Džem od luka - luk popržite, dodajte ostale sastojke i kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
Popečci od mesa - popržite luk i pomiješajte ga s mljevenim mesom, jajem, malo soli i papra te sve dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte manje okruglice i lagano ih spljoštite. Premažite uljem i ispecite na grill tavi.
Prepolovite peciva, premažite ih džemom i dodajte pečeno meso, komadić gorgonzole, plošku rajčice, krastavca i poklopite drugom polovicom peciva. Učvrstite miniburgere čačkalicama. Dobar tek!