11. srpnja 2016.

Vinska degustacija: Vlado Krauthaker u Sherry'su!

Krauthaker
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Veliki Vlado u utorak 12. srpnja u 20.00 toči svoja sjajna vina, uz koja kuharski tim Sherry'sa (Ilica 73, dvorište) radi pet slijedova hrane!

Jedan od najuspješnijih hrvatskih vinara, gospodin Vlado Krauthaker iz rodnog je Međimurja u Kutjevo stigao 1975. Te se iste godine rodila Sherry. Vladina kćer se zove Martina, baš kao i sestra od Sherry. Vlado ima unučicu Magdalenu, a to je krsno ime od Sherry.

Dobro, možda su poveznice malo nategnute, ali veza koja je neupitna i nenategnuta je da Sherry jako voli Vladina vina i da ih možete piti u njenom Sherry'su, gdje Vlado osobno dolazi ovaj utorak prezentirati 5 svojih vina uz 5 sljubljenih Sherry's jela na ekskluzivnoj vođenoj degustaciji po neekskluzivnoj cijeni (250kn).

Krauthaker | Author: facebook foto: facebook

Mjesta je još samo malo pa rezervirajte na 01/4008-150 ili 091/250-7712

Osim 3 svježa vina iz berbe 2015, Vlado iz Kutjeva nosi crnu kupažu Mercs 2013, i na kraju Graševinu Kuvlahke, biodinamičko, manje komercijalno, fantastično vino. Kuharski tim Sherry'sa, sljubiti će za ovu priliku 5 jela. Menu ćemo objaviti naknadno jer smo tek dobili uzorke vinčeka da odradimo sljubljivanje... 

Zadnje vino koje ćete u utorak kušati je vino koje bi, kako naš dragi Vinopija Nenad Trifunović veli, većina Krauthakerovih potrošača vratilo jer bi mislilo da je pokvareno. Ali to su oni koji još nisu otkrili taj divan svijet narančastih vina u čijem je okružju Vladin Kuvlakhe vrlo elegantan i pitak. Ovaj svojevrstan Vladin eksperiment koji koristi tradicionalne gruzijske postupke (Gruzija = koljevka vina), dokaz je o kako se svestranom vinaru, znalcu i enologu radi.

Doznajte više u utorak i to iz prve ruke, o ovom zlatu u boci - vidimo se!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.