04. listopada 2016.

Volite li jetrica, posjetite prve u povijesti "Jetrene probe"!

Jetrica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebački restaurant & grill Mrak u Okićkoj ulici 9, po prvi je puta povijesni domaćin eventa što okuplja ljude koji uživaju u iznutricama - konkretno, jetricama!

Većina svjetskih kultura jako cijeni iznutrice, izuzetno bogate vitaminima topivim u masti, kao i cijelim nizom minerala i elemenata u tragovima. Samo je jedna namirnica najbogatija esencijalnim nutrijentima u bio raspoloživom obliku - a to je jetra!

Što je najbolje, jetra suprotno od onog čime nas plaše, ne skuplja toksine u sebi, već ih obrađuje i šalje drugdje na pohranu, npr. u masno tkivo. 

Ako vam ovo nije dovoljan razlog da zavolite jetrica, ili ako ih od prije jednostavno ne cijenite, onda ste na žalost - na krivome mjestu. Svi ostali koji vole pržene, pečene, jetrice na saft, u obliku paštete, ili kako god okrenete - vrijeme je da posjetite Jetrene probe, prvo okupljanje ljubitelja jetrica!

Jetrica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Organizator i idejni začetnik svega, gospodin Tomislav Medić Medomanga, dosta je emotivno najavio događaj:

"Neki vec znaju da obožavam jetrica, a i sam sam skužio da nisam sam, pa sam odlučio organizarati event po promocijskim cijenama.. Svi su pozvani i neka svi šeraju dalje, da se zajedno ubijemo od tih istih - jetrica!

VOL 1 se događa u restoranu MRAK koji je objeručke prihvatio ideju i obećao vrhunske delicije. Kako stvari za sada stoje, postoje indicije da se uključi i još jedan renomirani restoran, pa se uskoro očekuju i pravi dvoboji - tko bolje radi jetrica!"

Ulaz je slobodan, cijena svih 5 varijanti jetara je 45kn, piće nije uračunato, a u ponudi su i jaka craft piva - Zmajsko, Medvedgrad, Križevačko, Bošnjak, kao i fina vina.

Na meniju su: paštete, teleća jetra na žaru, pileća na venecijanski i legendarne Trešnjevacke lignje!!!

Vidimo se u restoranu MRAK u srijedu od 19 sati, rezervirajte svoj stol na telefon 01-3025888.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivan28 11:52 07. Listopad 2016.

    Jetrene probe Vol.1. - i skupi se odredjena kvota pacijenata na prvom testiranju jetara u Mrak-u i istestiraše jetru nepcima i bijaše dobro.