07. svibnja 2016.

Nemate ideju za ručak? Zarolajte složenac!

slozenac
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Listovi za lazanje poslužili su nam kao nadahnuće za neodoljive i jednostavne recepte poput ovog!

Nadijevaju se, motaju u rolice ili slažu u složence s omiljenim namirnicama. Od mesa do ribe ili povrća - lazanje poslužite kao predjelo ili gurmanski ručak za obitelj i goste.

Donosimo vam recept za zarolani složenac.

slozenac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zarolani složenac

Tijesto:

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • Prstohvat soli
  • 4 l vode
  • Žličica soli
  • Žličica ulja

Nadjev:

  • 400 g pelata
  • Žličica origana
  • Prstohvat bijelog papra
  • 200 g šunke

Bešamel umak:

  • 40 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 1 dl mlijeka
  • Malo muškatnog oraščića
  • 200 g mozzarele
  • 3 žlice parmezana
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

  1. Od brašna, jaja, soli i, prema potrebi, malo vode zamijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, pokrijte vlažnog krpom i ostavite sat vremena.
  2. Za bešamel otopite maslac u loncu, pržite na njemu brašno i prelijte mlijekom uz stalno miješanje. Začinite ga solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  3. Rajčice nasjeckajte te pomiješajte s kockicama šunke, origanom i paprom. Tijesto podijelite na loptice koje tanko razvaljajte pa izrežite listove tijesta veličine 15X7 cm. Kuhajte po nekoliko listova tijesta oko dvije minute, izvadite ih i potopite u hladnu vodu. Zatim ih jedan do drugog slažite na kuhinjski stolnjak. Prerežite svaki list na pola. Mozzarellu narežite na kockice. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje premažite maslacem.
  4. Žlicom premažite bešamel umak po svakom komadu tijesta, raspodijelite kockice mozzarelle te posložite po žlicu sjeckanih rajčica sa šunkom. Zarolajte, premažite bešamelom, pospite parmezanom i listićima maslaca. Pecite oko 20 minuta. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.