22. srpnja 2016.

Za savršen kraj tjedna - tjestenina s votkom

tjestenina s votkom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Opustite se za kraj tjedna i uživajte u slasnoj tjestenini s neobičnim dodatkom – votkom.

Kraj tjedna je pravo vrijeme za opuštanje. Pripremite ovu finu i jednostavnu tjesteninu s votkom, a ostatak votke iskoristite za osvježavajuć voćni koktel. Zavalite se u najdražu ležaljku ili fotelju i uživajte u vikendu. Za tjesteninu vam je potrebno tek nekoliko sastojaka, lagana je i zasigurno najbolji odabir za ljetne vrućine. Zbilja nema razloga da se ne upustite u pripremu ovog slasnog ručka i razveselite sebe i svoje nepce.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica votke
  • 2 šalice pelata
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • ½ žličice chillija
  • Sol, papar
  • Parmezan
  • Bosiljak

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Na srednjoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje.
  3. Dodajte luk i češnjak, pa pirjajte dok ne omekša.
  4. Ulijte votku i kuhajte oko 2-3 minute.
  5. Pazite da sadržaj ne dođe u dodir s vatrom.
  6. Dodajte pelate i miješajte dok se sve ne poveže.
  7. Ulijte vrhnje, kuhajte još kratko pa umiješajte sol, papar i chilli.
  8. Ubacite skuhanu tjesteninu, povežite i servirajte.
  9. Po vrhu pospite parmezanom i svježim bosiljkom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.