gastro postao
Opustite se za kraj tjedna i uživajte u slasnoj tjestenini s neobičnim dodatkom – votkom.
Kraj tjedna je pravo vrijeme za opuštanje. Pripremite ovu finu i jednostavnu tjesteninu s votkom, a ostatak votke iskoristite za osvježavajuć voćni koktel. Zavalite se u najdražu ležaljku ili fotelju i uživajte u vikendu. Za tjesteninu vam je potrebno tek nekoliko sastojaka, lagana je i zasigurno najbolji odabir za ljetne vrućine. Zbilja nema razloga da se ne upustite u pripremu ovog slasnog ručka i razveselite sebe i svoje nepce.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- 3 režnja češnjaka
- 1 luk
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica votke
- 2 šalice pelata
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- ½ žličice chillija
- Sol, papar
- Parmezan
- Bosiljak
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu.
- Na srednjoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje.
- Dodajte luk i češnjak, pa pirjajte dok ne omekša.
- Ulijte votku i kuhajte oko 2-3 minute.
- Pazite da sadržaj ne dođe u dodir s vatrom.
- Dodajte pelate i miješajte dok se sve ne poveže.
- Ulijte vrhnje, kuhajte još kratko pa umiješajte sol, papar i chilli.
- Ubacite skuhanu tjesteninu, povežite i servirajte.
- Po vrhu pospite parmezanom i svježim bosiljkom.
Dobar tek!