27. prosinca 2015.

Zanimanje: Gastro fotograf

Izložba fotografija
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerojatno i sami okinete neku fotografiju kad se nađete pred nekim novim i interesantnim jelom u zanimljivom restoranu. Ili kad ovjekovječite neko svoje remek-djelce... No, kako je ljudima kojima je to - posao?

U tu svrhu danas imamo dvije zanimljive informacije za sve one koje zanima fotografija u službi gastronomije. Ispred redakcije Gastro.hr-a tako vas srdačno pozivamo na otvorenje 7. samostalne izložbe fotografija Julija Frangena „Pogled kroz čašu“, u ponedjeljak, 28.12.2015, u 19 h, u wine baru Sherry's, u dvorištu Ilice 73.

Izložba ostaje otvorena do 28.1.2016. Julio Frangen je fotograf srednje generacije koji se specijalizirao upravo za slikanje hrane i vina. Kako je njegova prva ljubav ipak - vino, "Pogled kroz čašu" je posvećen trenucima kad ova plemenita tekućina konačno dopire do svoje zadnje stanice - u čašu sretnika koji će je imati prilike popiti.

Kad se zna da će se to odvijati upravo u lokalu koji je stvoren za vinske priče, Sherry'su preko puta Britanskog trga - jasno vam je da vam ne gine ugodno druženje.

Izložba fotografija | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Prošloga je tjedna zagrebačkim uzvanicima predstavljena knjiga Bračka marenda koju tekstom potpisuje Maja Duka, a slikama naš poznati fotograf Mario Kučera.

U popularnom zagrebačkom kafiću U dvorištu, uživali smo u slikama, pričama i okusima - veliki gurman Zlatko Gall je naime radio gulaš od hobotnice koji smo zalijevali suncem okupanom bračkom Stinom. I uvjerili se kako dobra slika vrijedi jednako toliko koliko i lijepa i mudra riječ. Pa toplo preporučamo ovaj naslov.

Izložba fotografija | Author: Mario Kučera foto: Mario Kučera

Nadamo se da smo vas zaintrigirali za fotografiranje hrane, te da vam se sviđaju i naši pokušaji na instagramu! Pratite nas i tamo i vidimo se na otvorenju!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.