gastro postao
Pripremite pesto od bosiljka i badema i pospite ga po finoj salati od zelenog povrća.
Fini domaći pesto divan je dodatak svakom jelu, a kada se spoji sa slatkastim notama graška i hrskavom pancetom, takvoj je kombinaciji zbilja teško odoljeti.
Jednostavni pesto pripremite od maslinovog ulja, šake svježeg bosiljka, pola šake badema, soli, papra i limunovog soka, spremite ga u staklenku i dopustite mu neka vam posluži kao idealan dodatak jelima od tjestenine poput salate od graška, pancete i mozzarelle.
Za salatu vam je potrebno:
- Tjestenina
- Grašak
- Mozzarella
- Panceta
- Pesto
- Sol, papar
Priprema:
- Pancetu pržite na ulju dok ne postane hrskava.
- Skuhajte grašak i tjesteninu.
- Ohladite sve sastojke pa ih ubacite u zdjelu.
- Dodajte dvije žlice pesta, te zalijte s još malo maslinovog ulja i limunovog soka.
- Mozzarellu natrgajte prstima i bacite je u salatu.
- Protresite zdjelu, neka se svi sastojci povežu.
Dobar tek!