24. lipnja 2016.

Zelena pesto salata

zelena salata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite pesto od bosiljka i badema i pospite ga po finoj salati od zelenog povrća.

Fini domaći pesto divan je dodatak svakom jelu, a kada se spoji sa slatkastim notama graška i hrskavom pancetom, takvoj je kombinaciji zbilja teško odoljeti.

Jednostavni pesto pripremite od maslinovog ulja, šake svježeg bosiljka, pola šake badema, soli, papra i limunovog soka, spremite ga u staklenku i dopustite mu neka vam posluži kao idealan dodatak jelima od tjestenine poput salate od graška, pancete i mozzarelle.

Za salatu vam je potrebno:

  • Tjestenina
  • Grašak
  • Mozzarella
  • Panceta
  • Pesto
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pancetu pržite na ulju dok ne postane hrskava.
  2. Skuhajte grašak i tjesteninu.
  3. Ohladite sve sastojke pa ih ubacite u zdjelu.
  4. Dodajte dvije žlice pesta, te zalijte s još malo maslinovog ulja i limunovog soka.
  5. Mozzarellu natrgajte prstima i bacite je u salatu.
  6. Protresite zdjelu, neka se svi sastojci povežu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.