gastro postao
Spajanjem slatkastog graška, simpatičnog boba i moćnih inćuna s finom tjesteninom ne možete pogriješiti.
Bob i grašak idealna su kombinacija, a kada se njima dodajun slani inćuni i sve se zajedno ubaci u divnu al dente skuhanu tjesteninu, znamo da smo dobili izvanredno jelo bogato okusima.
Potrebno vam je:
- 100g boba
- 100g graška
- Češnjak
- Maslinovo ulje
- Slani inćuni
- 200g tjestenine
- 0,5dl vrhnja za kuhanje
- Sol, papar, bosiljak, menta
Postupak:
- Stavite kuhati tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente.
- Skuhajte bob i grašak u posoljenoj vodi.
- Polovicu skuhanog povrća ubacite u blender i izmiksajte u zelenu pastu.
- Češnjak nasjeckajte na sitno i lagano ga popržite na maslinovom ulju.
- Slane inćune protisnite vilicom ili sitno nasjeckajte i dodajte češnjaku.
- Dodajte ostatak povrća i malo propirjajte.
- Zatim dodajte pastu od boba i graška koju ste dobili blendanjem.
- Promiješajte i zalijte s malo vrhnja za kuhanje.
- Sada biste trebali dobiti lagani umak kojeg je potrebno još samo začiniti solju i paprom.
- Po želji možete dodati i svježe začine poput bosiljka i mente.
- U takav kremasti umak ubacite skuhanu tjesteninu, pomiješajte s umakom i ostavite da se krčka još koju minutu.
Dobar tek!