02. lipnja 2016.

Zelena tjestenina s moćnim inćunima

Tjestenina
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Spajanjem slatkastog graška, simpatičnog boba i moćnih inćuna s finom tjesteninom ne možete pogriješiti.

Bob i grašak idealna su kombinacija, a kada se njima dodajun slani inćuni i sve se zajedno ubaci u divnu al dente skuhanu tjesteninu, znamo da smo dobili izvanredno jelo bogato okusima.

Potrebno vam je:

  • 100g boba
  • 100g graška
  • Češnjak
  • Maslinovo ulje
  • Slani inćuni
  • 200g tjestenine
  • 0,5dl vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar, bosiljak, menta

Postupak:

  1. Stavite kuhati tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente.
  2. Skuhajte bob i grašak u posoljenoj vodi.
  3. Polovicu skuhanog povrća ubacite u blender i izmiksajte u zelenu pastu.
  4. Češnjak nasjeckajte na sitno i lagano ga popržite na maslinovom ulju.
  5. Slane inćune protisnite vilicom ili sitno nasjeckajte i dodajte češnjaku.
  6. Dodajte ostatak povrća i malo propirjajte.
  7. Zatim dodajte pastu od boba i graška koju ste dobili blendanjem.
  8. Promiješajte i zalijte s malo vrhnja za kuhanje.
  9. Sada biste trebali dobiti lagani umak kojeg je potrebno još samo začiniti solju i paprom.
  10. Po želji možete dodati i svježe začine poput bosiljka i mente.
  11. U takav kremasti umak ubacite skuhanu tjesteninu, pomiješajte s umakom i ostavite da se krčka još koju minutu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.