Od glavice svježeg kupusa možete napraviti brojna ukusna jela na koja prečesto zaboravljamo. Cjenovno prihvatljiv, možete ga pronaći na svim tržnicama i u trgovinama, a lagano kuhan s pancetom predstavlja savršen prilog željenom komadu mesa. Preko tjedna posežemo za jednostavnim jelima, a kupusa se gotovo ni ne sjetimo - što je zaista prava šteta. Iskoristiv je u raznim jelima, od krpica sa zeljem do slatkih variva.
Gotovo nezamjenjiva zimska namirnica obiluje vitaminom C, a nije zgorega spomenuti da efikasno liječi mamurluk. Znanstvenici smatraju da se blagotvorna svojstva kupusa temelje na obilju antioksidansa koji štite od karcinoma, prehrambenim vlaknima, vitaminima, kalciju te drugim mineralnim tvarima koje sadrži. Tako je nakon nekoliko desetljeća zanemarivanja kiseli kupus ponovno postao slavan.
Odabrali smo recepte s bijelim i crvenim kupusom koji će vas sigurno razveseliti u ovim tmurnim danima.