Recepti 15. siječnja 2024.

Najbolji zeleni smoothie i njegove varijacije

zeleni smoothie
Zeleni smoothie sa špinatom, jabukom, avokadom i bananom foto: Alex Ivrs/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Od samo 5 sastojaka napravi preukusan zeleni smoothie i odmah nakon buđenja unesi poštenu dozu voća i povrća.

Zeleni smoothie je odličan način da dan startaš s visokim stupnjem energije. Kombinacija je voća, povrća i zdravih masnoća, zbog čega će te držati sitim do ručka. Gotov je za par minuta, što je također prednost!

 

Smoothie od banana Možda vas zanima... Nakon blagdana prebaci se na smoothieje. Imamo ideju! Recepti

 

U nastavku ti donosimo osnovni recept za izbalansirani zeleni smoothie, a sastojci su dostatni za 2 porcije. Uz to, pripremili smo i popis adekvatnih zamjena za sve navedene sastojke. 

 | Author: Alex Ivrs/Unsplash Smoothie je uvijek najukusniji netom nakon miksanja, a zbog dužeg stajanja može promijeniti bogu. foto: Alex Ivrs/Unsplash

Osnovni recept za zeleni smoothie

Sastojci:

  • 350 ml kravljeg mlijeka
  • 60 g mladog špinata
  • 1 smrznuta banana
  • 1 zelena jabuka
  • 1/4 zrelog avokada

Postupak:

  1. Bitno je da ranije smrzneš bananu i da odabereš dovoljno mekan i zreo avokado.
  2. Sve sastojke samo trebaš ubaciti u blender i izblendati u smoothie. Kao i u većini slučajeva, i ovaj je smoothie najukusniji netom nakon blendanja, dok je svjež i hladan. Ako bude stajao nekoliko sati, moguće je kako će potamniti zbog avokada i jabuke, ali će i dalje biti siguran za konzumaciju. 

 

detox Možda vas zanima... Detoksikacija nakon blagdana: Što jesti? Špajza

 

 | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Kelj je super zamjena za baby, odnosno mladi špinat foto: Monika Grabkowska/Unsplash

VARIJACIJE NA TEMU

1. Zamjene za bananu

Budući da banana u ovom slučaju služi i kao prirodni zaslađivač, možeš je zamijeniti mangom ili breskvom, ovisno o sezoni.

2. Zamjena za avokado

Ako avokado još uvijek nije dovoljno sazrio, bolje je da ga zamijeniš žlicom maslaca od badema ili lješnjaka

3. Zamjene za špinat

Ako ti baby špinat nije pri ruci, dobar će posao odraditi kelj i blitva. Ako želiš pojačati dozu povrća, slobodno dodaj celer ili pak smrznutu cvjetaču. 

4. Zamjene za kravlje mlijeko

U slučaju da koristiš samo biljno mlijeko, odaberi zobeno ili bademovo. Mlijeko od indijskih oraščića je također dobar izbor, ali je manje dostupno. 

 

smoothie od krušaka Možda vas zanima... Razbudi se uz zobeni smoothie s kruškama Recepti Smoothie Možda vas zanima... Smoothie od dinje i đumbira gotov je u 5 minuta! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.