Špajza 07. kolovoza 2017.

Deset fantastičnih recepata za sezonski rižoto

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz mikrovalne ili po svim pravilima, od tušta ili morskih plodova... Sezonski rižoto ima tisuću lica, a mi vam donosimo naše najbolje recepte uz koje i sami volimo guštati ovog ljeta.

Ljeti volimo jednostavna jela koja ne zahtijevaju previše miješanja i stajanja iznad vrućeg štednjaka. Upravo zato, sezonski rižoto bit će idealan izbor za bogat ručak radnim danom, ali i raskošne i tako ukusne vikend tanjure.

 

rižoto od bundeve Možda vas zanima... Moguće je: Pripremite rižoto iz mikrovalne pećnice Špajza

 

Za one svakodnevne kombinacije, dovoljno će vam biti tek nešto povrća, vino i maslac, dok će vikend užitke na divan način zaokružiti fino meso, riblji plodovi, kvalitetan sir i isto takvo vino.

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Pripremite se na uživanje, rižoto je upravo postao sezonski hit ljeta!

Povrtni rižoto idealno je rješenje za osvježavajuć, jednostavan, brz i zdrav obrok. Nemojte zaboraviti osnovna pravila koja nalažu pirjanje na vinu dok ono ne ispari, zatim dodavanje temeljca, a na kraju obavezno dodajte kockicu maslaca kako biste dobili divnu kremoznost.

 

Možda vas zanima... Super trik: Ribanje sira više ne mora biti gnjavaža Špajza

 

Odaberite između rižota od tušta našeg blogera Vedrana s bloga Začinjeno s ljubavlju ili pak se upustite u one nešto jednostavnije kombinacije poput rižota od rajčice ili cikle.

 

Možda vas zanima... Puna su nam usta: Rižoto od tušta Kolumne Rižoto od rajčice Možda vas zanima... Nevjerojatno dobar rižoto od rajčice Recepti Možda vas zanima... Ružičasto čudo: Rižoto od cikle Recepti

 


Želite li dodatno začiniti svoje povrtne specijalitete, super dodatak svakom rižotu bit će piletina i slanina. Morski plodovi gotovo su stvoreni za kremasta jela pa će tako spoj s rižom biti odličan potez. Kozice, losos i dagnje zaista se vole s finim mediteranskim okusima raskošnih rižota.

 

 

Možda vas zanima... Rižoto od kozica, koromača i sušenih rajčica Kolumne Rižoto Možda vas zanima... Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Recepti Možda vas zanima... Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Kolumne Možda vas zanima... Kremasto čudo: Rižoto s lososom i rajčicom Recepti Možda vas zanima... Kremasta rapsodija: Rižoto s kozicama, tikvicama i porilukom Kolumne

 

Za klasičare, tu je i talijanski rižoto milanese ili nešto posve drugačije, a tako poznato - pizza rižoto!

 

Možda vas zanima... Talijanski klasik: Rižoto milanese Recepti Rižot alla pizza Možda vas zanima... Dvije divote u jednoj: Rižoto alla pizza Recepti


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.