Špajza 29. kolovoza 2017.

Kojom hranom do lijepih noktiju?

ruke.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrana je izvor zadovoljstva, ali i prirodne ljepote. Prije nego što potrošite novac na manikuru ili skupe preparate za jačanje noktiju, pomoć potražite u vlastitoj kuhinji..

1. Ako su vaši nokti suhi i/ili imate tamne mrlje, mogući je razlog nedostatak vitamina B12. U tom slučaju hladnjak napunite lososom koji će ih ojačati, a brže će i rasti.


2. Jaja su također lijek za kvalitetne nokte, a možete ih pripremiti na mnoštvo načina. Isprobajte neki od recepata sa Gastro.hr-a.


3. O važnosti doručkovanja se mnogo priča, a nije naodmet znati da će zdjelica žitarica koristiti i vašim noktima. Osim zobenih pahuljica ili riže na mlijeku, za ručak možete spremiti i sve popularniju heljdu.

 

Možda vas zanima... Riža na mlijeku s muškatnim oraščićem i pekmezom Recepti


4. Ako vam nedostaje željeza, što se održava i na vaše nokte, opremite se crvenim mesom. Jedan dobar odrezak uljepšat će vam i dan i imidž.


5. Borovnice su prepune antioksidansa koji mogu pripomoći zacjeljenju stanica vaših noktiju. Ako vam dosadi jesti ih svježe, počastite se nekom ukusnom slasticom.


6. Špinat je izvor kalcija, željeza i antioksidansa. Ova superhrana zadovoljava sve potencijalne nedostatke koji mogu uzrokovati hrapave i krhke, a samim tim i neugledne, nokte.

 

Njoki sa špinatom Možda vas zanima... Top 10 recepata sa špinatom Špajza


7. Mjesto među ovim kratkim savjetima pronašlo je i omiljeno pivo. Ako ne želite lomljive nokte, povremeno nazdravite.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.