gastro postao
Sjajno predjelo koje možete poslužiti i kao hladni snack.
Volite li sami pripremati paštete, ovo je jedna od onih koje ćete obožavati!
Svakako poslužite na vašem omiljenom hrskavom kruhu kako bi užitak bio potpun!
Za bolji okus, paštetu od dimljenog lososa poslužite s rotkvicama i krastavcem za salate, tanko narezanim na duge ploškice čime ćete dobiti jedan jako lijep spoj meke paštete i hrskavih krastavaca i rotkvica.
Sastojci:
- 200 g dimljenog lososa
- 280 g krem sira
- sok od jednog limuna
- sjeckani peršin
- 2 žlice ribanog hrena
- 100 ml kiselog vrhnja
- nekoliko rotkvica
- 1/2 krastavca
- 3 žlice vinskog octa
- 2 žlice šećera
- kruh i maslinovo ulje za posluživanje
Priprema:
- Pomiješati losos, sir, peršin, hren, vrhnje, sok od limuna i posoliti i popapriti te izmiksati u blenderu u paštetu
- Tanko narezati rotkvice i krastavce te ih pomiješati u posudi s octom, šećerom i malo soli/papra
- Namazati paštetu na kruh te na nju poslagati rotkvicu i krastavce i poslužiti odmah
Dobar tek!