gastro postao
Namažite ju na svježi kruh, pecivo ili fine i hrskave krekere i uživajte!
Ako ste ljubitelj pašteta, ali ne volite kupovne paštete zbog njihovih upitnih sastojaka, onda je odličan trenutak da sami napravite paštetu.
Ova pašteta radi se od pilećih prsa, a ne kao što je to uobičajeno, od pileće jetre. Po želji, dodajte malo peršina, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za još bolji i puniji okus.
Sve što trebate kada ju pripremite, su svježi kruh, baguette ili hrskavi krekeri!
Sastojci:
- 300 g pilećih prsa, skuhanih, bez kostiju i kože
- 200 g svježeg krem sira
- 1 manji nasjeckani luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice soka od limuna
- 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 žličica dimljene paprike
- Sol/papar
- Svježe lišće peršina
- Po želji: češnjak u prahu
Priprema:
- Skuhati pileća prsa i samljeti ih u blenderu
- Dodati krem sir i luk pa kratko izmiksati
- Ubaciti svježe lišće peršina (po želji) pa izmiksati i dodati ostale sastojke te sve sjedini u finu paštetu
- Kušati i po potrebi dodati još ulja, soli ili papra
- Ako ne želite dodavati peršin u paštetu, možete ga nasjeckati pa posipati po namazanom kruhu
- Poslužite namazano na kruh i uživajte
Dobar tek!