Recepti 30. siječnja 2017.

Kako napraviti najbolju pileću paštetu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Namažite ju na svježi kruh, pecivo ili fine i hrskave krekere i uživajte!

Ako ste ljubitelj pašteta, ali ne volite kupovne paštete zbog njihovih upitnih sastojaka, onda je odličan trenutak da sami napravite paštetu.

Ova pašteta radi se od pilećih prsa, a ne kao što je to uobičajeno, od pileće jetre. Po želji, dodajte malo peršina, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za još bolji i puniji okus.

Sve što trebate kada ju pripremite, su svježi kruh, baguette ili hrskavi krekeri!

Sastojci:

  • 300 g pilećih prsa, skuhanih, bez kostiju i kože
  • 200 g svježeg krem sira
  • 1 manji nasjeckani luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Sol/papar
  • Svježe lišće peršina
  • Po želji: češnjak u prahu

Priprema:

  1. Skuhati pileća prsa i samljeti ih u blenderu
  2. Dodati krem sir i luk pa kratko izmiksati
  3. Ubaciti svježe lišće peršina (po želji) pa izmiksati i dodati ostale sastojke te sve sjedini u finu paštetu
  4. Kušati i po potrebi dodati još ulja, soli ili papra
  5. Ako ne želite dodavati peršin u paštetu, možete ga nasjeckati pa posipati po namazanom kruhu
  6. Poslužite namazano na kruh i uživajte

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.