Bogatu ponudu neizostavnih sushija, sashimija ili tempure, šef kuhinje, s desetogodišnjim iskustvom u raznim japanskim restoranima, obogatio je ramen juhom, zaru soba tjesteninom, agedashi tofuom te raznim drugim specijalitetima s Dalekog istoka. Kako bi se pobrinuo za autentično zagrebačko iskustvo japanske hrane sva jela pripremana su isključivo od namirnica iz Japana posluženim u originalnom japanskom posuđu.
Put Roberta Horvata do japanske oaze u centru Zagreba obilježen je s više stanica, gdje je uz vrhunske kuhare učio majstorije pripreme tradicionalnih jela s druge strane svijeta. Posljednjih nekoliko godine radio je u najpoznatijim japanskim restoranima u Berlinu, poput Azume te Sachiko Sushija, gdje je pripremao jela uz bok poznatom chefu Kokiju Umesakuu. Robertova želja je promocija japanske kulture, pa će u Akamaru redovito uvoditi novitete, poput teppanyaki grill ploče koja će se savršeno uklopiti u zanimljiv interijer. Povodom otvorenja u Akamari su pripremili poseban menu po cijeni od 149 kuna za tri slijeda i sake, koji će vam omogućiti istinsko japansko iskustvo.