GENIJALAN PRILOG Palenta sa sušenim rajčicama
Danas vam donosim 10-minutni ručak s jednim od mojih omiljenih sastojaka. Sušene rajčice sa sobom nose osjećaj ljeta i južnih krajeva. Intenzivne okusom, dodatno su obogaćene aromom češnjaka, ružmarina i maslinovog ulja u kojem leže.
Predlažem vam da se prepustite mediteranskom osjećaju i ljetnom stanju uma. Zaboravite na datum jer po ovom kalendaru ljeto na tvoj tanjur stiže za 10, najviše 15 minuta.
Palentu je uvijek poželjno obogatiti na način da joj dodaš začinsko bilje po želji te ju učiniš kremastijom dodajući joj maslac i/ili sir. Također je možeš kuhati u temeljcu, mlijeku ili kombinaciji vode i mlijeka. Opcija je zaista mnogo.
Omjer kukuruzne krupice i tekućine bi bio 1:4 ako želiš gušću i čvršću palentu. Ako ti je draža rjeđa palenta, koristi omjer 1:6.
Imamo još super ideja za ručak...
Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty by Matea!